Lampardu se je junija iztekla pogodba z Londončani, novega delodajalca pa je našel v Združenih državah Amerike. A tam ni ostal prav dolgo, saj so ga newyorčani posodili Manchester Cityju. »Igranje za Manchester City je izvrstna priložnost, da nadaljujem z igranjem na najvišji ravni, prav tako pa bom ob vrnitvi v New York vrhunsko pripravljen,« je dejal Lampard, ki je z novim moštvom prvi trening opravil prav danes. »Za mano je nekaj neverjetnih dni. Ljudje v obeh klubih so bili do mene fantastični. Gre za novo poglavje v moji karieri. Resnično se veselim novih izkušenj,« je med drugim še dejal 36-letnik.

Vrnitev na Otok je sicer pozdravil tudi športni direktor moštva New York City FC Claudio Reyna, ki ga veseli predvsem dejstvo, da bo Anglež začetek ameriškega prvenstva pričakal v vrhunski formi. »To je idealna priložnost za Franka. Po svetovnem prvenstvu je odlično pripravljen, igranje in treniranje z nogometaši Manchestra pa mu bo omogočilo, da bo ob pričetku naših priprav fizično dobro nared.«

Lampard, ki je za Chelsea v vseh tekmovanjih dosegel 211 golov in je tudi najboljši strelec v zgodovini kluba, utegne debitirati že čez štiri dni, ko se bo City v Community Shieldu pomeril z zmagovalcem FA pokala Arsenalom.