Kako bi opisali zmago na Bernabeuu pred slabim tednom dni?

Tekma prejšnjo sredo je bila odlična. Igrali smo dovolj dobro in si to zmago zaslužili. Toda obračun v Dortmundu bo popolnoma drugačen. V dvoboj bodo gostitelji krenili z nožem med zobmi, mi pa moramo odigrati kot vedno. Torej na zmago in si s tem zagotoviti napredovanje v polfinale.

Povratno tekmo bo odigral Robert Lewandowski. Kakšno je vaše mnenje o tem odličnem poljskem napadalcu?

Je vrhunski nogometaš. Igra na najvišji ravni in to dokazuje že nekaj zadnjih let. Mi se moramo osredotočiti na svoje delo, kot smo to storili v Madridu. Dobro smo se postavili v obrambi, tako da zaradi enega nogometaša tega ne bomo spreminjali. Spet se moramo dobro braniti in upam, da bomo na ta obračun pripravljeni.

Letos navdušuje naveza RBB (Ronaldo, Bale, Benzema). Kako je igrati skupaj z njima?

Seveda je v čast igrati z nogometašema, kot sta Cristiano Ronaldo in Karim Benzema. Ampak ne igramo samo mi trije. Celotna skupina igralcev je pokazala dobre igre skozi celotno sezono. Zato se v tej ekipi zares dobro počutim in uživam v igranju za ta klub.

Kateri je vaš najboljši trenutek v dresu kraljevega kluba?

To je zahtevno vprašanje. Težko je izpostaviti samo en takšen trenutek, saj jih je bilo že ogromno. Denimo doseči hattrick na Bernabeuu je bil zame poseben dogodek. Prebili smo se tudi v finale kraljevega pokala, tako da upam, da je pred nami zanimivo in veselo obdobje, ki ga prinaša zaključek sezone. Hočemo osvajati lovorike.

Ste s prihodom v Madrid spremenili slog igre?

Nisem se preveč spremenil. Slog igre v Španiji bazira predvsem na izkoriščanju posesti žoge, a menim, da se mi zaradi tega ni bilo treba na novo definirati. Tukaj se odlično počutim, tako v mestu kot na igrišču.

Kdo od vaših soigralcev vas je najbolj navdušil?

Vsi, zato vsako minuto v tem klubu uživam. Zares me navdaja izjemen občutek, da lahko vsak dan treniram ob tako zvenečih imenih. To mi omogoča, da svojo igro dvignem na višjo raven.

Poznate ključ do »la decime«, desetega naslova v ligi prvakov?

Od tekme do tekme moramo dati vse od sebe. Ne smemo razmišljati predaleč v prihodnost. Treba je iti korak za korakom in se ne pustiti zmesti, saj se lahko v nasprotnem primeru stvari precej zapletejo.

Povzeto po realmadrid.com