Tekma v Ljudskem vrtu, ki je imela lepo kuliso na tribunah in nekaj borbenosti, je bila očiten primer pomanjkanja kakovosti. Mariboru za uspeh ni treba narediti skoraj nič. Postavi se na igrišču, zapre poti do svojega gola, doseže zadetek ali dva, tekma je odločena in z lahkoto koraka proti naslovu prvaka. Vijoličasti imajo za slovenske razmere tako kakovostno zasedbo, da se jim za razliko od konkurence ne pozna odsotnost igralca ali dveh. Maribor je premagal Olimpijo, ker je veliko bolj konkreten, ko pride v priložnost za doseganje zadetkov. Olimpija ima že vso sezono velike težave, kako priti do učinkovitega zaključka napada. Faza obrambe ni dovolj, ker je napad nadgradnja nogometa. Tu je očitno pomanjkanje kakovosti glede znanja, ideje in hitrosti.

V Celju si je Koper neverjetno hitro priigral prednost treh golov, ki je bila zelo velika, na koncu pa le minimalna, tako kot na večini njihovih tekem. Celjska igra temelji na sredini igrišča, zato jim manjka konkretnosti v ofenzivi in defenzivi, posledično v napadu ni veliko priložnosti, v obrambi pa delajo veliko napak. Celjani so z znižanjem zaostanka na 2:3 in priložnostjo za izenačenje nakazali, da ekipa ima potencial. A vse skupaj je povezano tudi s tem, da je Koper v drugem polčasu povsem obstal in le še čakal na konec tekme. Koper ima vso sezono enak problem. Nikogar ni sposoben premagati z visoko razliko, je pa na visokem drugem mestu.

Gorica je vso pomlad v zaostanku glede na pričakovanja, da bo povsem konkurenčna za vrh. Težava so velika nihanja, zato so tokrat visoko premagali Zavrč. Razplet je odvisen od razpoloženja ekipe na drugi strani igrišča. Zavrč spomladi ni konstantna ekipa na visoki ravni, ampak ima veliko nihanj od prijetnih presenečenj do velikih razočaranj. Je tipičen novinec v ligi, ki nima stabilnosti.

Domžale so šle v spomlad zelo ambiciozno, rezultatov pa nimajo, ker imajo, tako kot vse ekipe v ligi, velike težave z zaključkom napada. Veliko se gibljejo, kažejo željo po igri, učinek pa je skromen. Krka je stabilna ekipa glede obrambe, v napadu pa ji manjka kakovosti, kar je povezano tudi z oblikovanjem zasedbe. Novomeščani so za vsakega zelo neugoden tekmec, ker ne dovolijo veliko igre, kar pomeni, da se na tekme taktično dobro pripravijo.

Bojan Prašnikar je nekdanji selektor in najbolj trofejni slovenski nogometni trener.