Krka – Rudar (danes ob 16.30): Krki manjka zmagovalne miselnosti, saj je bila v minulem krogu v Celju poražena, čeprav je imela igralca več. Novomeščani so neugoden tekmec za Velenjčane, saj so v letošnji sezoni v dveh medsebojnih tekmah osvojili štiri točke. Rudar ima najboljšo obrambo v ligi, napadalec Mate Eterović se prebuja, v ekipo se vrača Dalibor Radujko. Naš tip: 2.

Luka Koper – Zavrč (danes ob 16.30): Koprčani imajo med vsemi slovenskimi prvoligaši največji kompleks pred Mariborom. Ko so imeli priložnost, da vijoličastim zadihajo za ovratnik, so na gostovanjih v Kranju in Domžalah osvojili le točko. To je razjezilo trenerja Rodolfa Vanolija, ki je demokratični način vodenja zamenjal za avtoritativnega s trdo roko, saj so v ključnem delu sezone. Kažejo se znamenja padca forme, saj je ekipa, ki je znana po trdni obrambi, na zadnjih dveh gostovanjih prejela kar pet golov. Največja težava bo zaradi kartonov odsotnost prvega skakalca ekipe Miroslava Čovila in ideologa Gorana Galešića. Zavrč, ki je spomladi po štirih porazih osvojil prvo točko, bi s porazom na Bonifiki dokončno izpadel iz boja za Evropo. Naš tip: 1.

Olimpija – Domžale (danes ob 16.30): Derbi Ljubljanske kotline, v katerega Olimpija vstopa po še enem razburljivem tednu, ki je prinesel razrešitev športnega direktorja Saša Udoviča iz krivdnih razlogov. To je povzročilo plaz zahtev navijaške skupine Green Dragons po odstopu vseh članov vodstva kluba s predsednikom Izetom Rastoderjem na čelu. Olimpija je na poti v pocenitev delovanja, glede na poteze, ki jih vleče vodstvo kluba, pa je možna tudi samoukinitev, če bi se umaknil glavni in redni plačnik Rastoder. Domžale so pod vodstvom trenerja Luke Elsnerja očitno pričakale pomlad zelo dobro pripravljene, saj ima njihova igra rep in glavo. Gostje potrebujejo tri točke, če želijo ostati v boju za mesta, ki vodijo v Evropo. Razplet tekme bo v veliki meri odvisen od razpoloženosti Aleksandra Saše Živca, enega redkih igralcev v ligi, ki daje ekipi dodano vrednost. Naš tip: 2.

Celje – Triglav (danes ob 16.30): Celjani bi si z zmago skoraj že zagotovili osmo mesto in s tem obstanek v ligi. Pred Kranjčani sta tekmi sezone s Celjem in Krko, na katerih morajo ostati vsaj neporaženi, če želijo ohraniti upanje na pobeg z zadnjega mesta na lestvici. Obeta se trd boj, v katerem je velik adut Gorenjcev skok v napadu ob prekinitvah. Naš tip: 0.

Maribor – Gorica (danes ob 20.05): Derbi najboljših ekip v Sloveniji, ki se bosta pomerili tudi v finalu slovenskega pokala 21. maja na Bonifiki v Kopru. Maribor v slogu velikih ekip zmaga takrat, ko je najbolj potrebno. Gorica ima velike težave z učinkovitostjo, saj njen strelski post traja že 276 minut. Da bodo Primorci v Ljudskem vrtu sploh lahko izzivali Maribor, bodo morali zelo popraviti realizacijo priigranih priložnosti. Za Mariborčane bo tekma svojevrsten izziv, saj je največja odlika Gorice izjemna taktična disciplina v obrambnih nalogah. »Veselimo se tekme v Ljudskem vrtu. Maribor ima zelo kakovostno zasedbo, mi pa gremo na zmago. Le tri točke prinašajo vzpon po lestvici. Imamo lepe možnosti za uspeh,« je optimističen golgeter Gorice Massimo Coda, ki bo za uresničitev napovedi moral končati strelski post. Naš tip: 0.