Trener galaktikov je za razburjenje domačih navijačev poskrbel že pred prvim sodnikovim žvižgom, saj je izvrstnega Ikerja Casilliasa znova pustil na klopi, priložnost v vratih pa je tako ponovno dobil 25-letni Antonio Adan. »V redu je. Veseli me, da me navijači izžvižgajo pred tekmo, v nadaljevanju pa navijajo za ekipo. Verjetno so me izžvižgali, ker sem na klopi pustil Casillasa ter zaradi slabega položaja na lestvici. To je nekaj povsem običajnega in tako mi je všeč. Ne želim vedno biti junak, ne glede na to, kako dobro gre ekipi,« je po tekmi hladnokrvno izjavil Mourinho.

Portugalec pa ni bil edini, ki je bil sinoči deležen žvižgov s tribun. Na tapeti se je znašel tudi Adan, medtem ko je bil Casillas pospremljen z gromkim aplavzom. »Pred današnjo tekmo kot tudi tisto proti Malagi sem Adanu dejal, da žvižgi niso namenjeni njemu temveč meni. Tako navijači kot mediji z njim nimajo težav, moti jih moja odločitev, on pa trpi posledice. Tako je le v Španiji in nikjer drugje. Adanu je izkazanega premalo spoštovanja. V klubu je že 16 let, od malega je navijač Reala in je doma vzgojen igralec. Le zakaj ne bi smel tudi on biti srečen,« je sedmi sili očital nogometni strokovnjak.

Real se je tudi tokrat za zmago moral pošteno potruditi, saj je imel Real Sociedad zaradi rdečega kartona Adana v šesti minuti večji del tekme terensko premoč. Kljub temu so z zadetki Karima Benzemaja (2), Samija Kheidire (35) in Cristiana Ronalda (68, 70) domačini slavili s 4:3 in vpisali nove tri točke.

V Barceloni so se razveselili vrnitve Vilanove

Če so navijači v Madridu zaradi neprepričljiv predstav svojega moštva mrkih obrazov, pa je povsem drugače v katalonski prestolnici. Mestni derbi med Barcelono in Espanyolom je bil odločen že po vsega 30 minutah. Mrežo mestnega tekmeca so ekspresno napolnili Xavi Hernandez (10), Pedro Rodriguez (15, 27) ter Lionel Messi (29/11m).

Zmaga je bila še toliko slajša, saj se je le 17 dni po operaciji na klop Barcelone vrnil trener Tito Vilanova in požel glasen aplavz domače publike. »Rad bi se zahvalil prijateljem, znancem in vsem tistim, ki jih ne poznam, a so mi pošiljali sporočila. Vselej sem čutil podporo kluba in igralcev,“ je dejal Vilanova, ki ni pozabil pohvaliti niti bolnišničnega osebja, ki je po besedah trenerja odlično poskrbelo zanj.

Barcelona ima sedaj na lestvici že 52 točk, 11 več kot drugouvrščeni Atletico, ki je na gostovanju pri Mallorci iztržil remi (1:1). S 36 točkami tretje mesto zaseda aktualni španski prvak Real Madrid.