Potem ko se je prvi polčas končal z nič kaj atraktivnih 0:0, se je srečanje nekoliko bolj razživelo v drugem polčasu. Eden razburljivejših trenutkov se je pripetil v 62. minuti, ko je sodnik Saudski Arabiji dosodil enajstmetrovko.

Upi Kitajcev so v celoti sloneli na njihovem vratarju Vangu Dalei, ki pa je storil nekoliko neobičajno potezo in se po nasvet obrnil kar na mladega pobiralca žog Stephana Whita. Komaj 12-letni deček je vratarju svetoval naj se vrže v desno, kar se je izkazalo za zadetek v polno, saj je nasprotni napadalec Naif Hazazi streljal natanko tja.

Kitajci so v nadaljevanju svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, zmago in tri točke pa jim je z golom v 81. minuti zagotovil Ju Hai.

Kot poročajo avstralski mediji, je selektor Kitajske Alain Perrin v zahvalo dečka že povabil v reprezentančni tabor, kjer si bo lahko ogledal trening izbrane vrste in se tudi spoznal z nogometaši.

Kitajsko sicer že v sredo čaka tekma drugega kroga proti Uzbekistanu, štiri dni kasneje pa še srečanje proti Severnokorejcem.