Evropska nogometna zveza (Uefa) je že novembra 2011 s 15 tisoč evri oglobila Hannover 96 zaradi navijaških izgredov, do katerih je prišlo med tekmo evropske lige proti Köbenhavnu. Nemškega prvoligaša je to močno zmotilo, zato je sklenil kazen na sodišču iztirjati kar od navijačev.

Tožba je epilog dobila pretekli teden, ko je okrožno sodišče razsodilo v korist kluba in odločilo, da mora eden navijač zaradi prižiganja bakle na stadionu Hannovru 96 plačati šest tisoč evrov, drugi pa 2.500 evrov, ker je med tekmo vdrl na igrišče.

»Njuno obnašanje je bilo nesprejemljivo in se ga ne sme tolerirati,« je v obrazložitvi sodbe dejal sodnik, ki pa se je vseeno odločil, da navijačema le ni treba plačati celotne kazni, ki jo je klubu naložila Uefa.

Oba navijača bosta sicer kazen plačala po mesečnih obrokih, z razsodbo pa je bil zadovoljen tudi odvetnik nemškega prvoligaša Björn Bremer. »Ekonomski aspekt je tu drugotnega pomena. Navijača je kazen zagotovo močno udarila po denarnici,« je za Bild komentiral Bremer.

Kot še poročajo nemški mediji, pa uspeh Hannovra 96 utegne spodbuditi tudi ostale klube, da v primeru navijaških izgredov uberejo enako pot in od navijačev zahtevajo poravnavo visokih kazni Uefe. »Če zaradi navijačev prejemamo kazni, potem bi jih lahko slednji plačali kar sami,« je že avgusta lani razmišljal predsednik Hannovra 96 Martin Kind.