Prestop k Barceloni je na družbenih omrežjih potrdil tudi Halilović, ko je na Instagram prilepil svojo sliko poleg grbov Dinama in Barcelone, zraven pa pripisal: »Zahvaljujem se Dinamu za vse, mojemu prvemu klubu in največji ljubezni! Sedaj pa je prišel čas za Barcelono.«

Na zaključne pogovore o prestopu Halilovića je včeraj v Zagreb prišel športni direktor Barcelone Raul Sanllehi, ki se je s trenerjem in športnim direktorjem Dinama Zoranom Mamićem zvečer okoli osme ure tudi dogovoril o višini odškodnine. Ta naj bi znašala 10 milijonov evrov, Dinamo pa naj bi po prvem nastopu Halilovića za člansko moštvo Barcelone dobil še 5 milijonov.

Halilović, ki je na zadnji tekmi rešil Dinamo, ko je na reški Kantridi zabil dva gola za remi 2:2, je bil že nekaj časa velika želja predvsem angleških klubov, saj so zanj zanimanje pokazali Arsenal, Manchester City in Tottenham, a na koncu ga je Otočanom očitno speljala Barcelona. Pri Kataloncih zelo obetavnega Hrvata, ki naj bi podpisal petletno pogodbo, najprej čaka uvajanje na novo okolje in igranje v B ekipi.

Odhod Halilovića h katalonskemu velikanu je komentiral tudi Robert Prosinečki, ki je prav tako del kariere preživel v Barceloni. »Alen je zagotovo eden od najbolj talentiranih mladih igralcev v Evropi. Če so se pri Barceloni odločili, da je on igralec, ki lahko takemu klubu nekaj da, potem je to velika pohvala za 'malega' in hrvaški nogomet,« je za hrvaški Media servis dejal »žuti«.