Čeprav sta bili igrišči na stadionih v Šiški (dopoldne) in Stožicah (zvečer) razmočeni, je bila vnema slovenskih reprezentantov zgledna. Od daleč je bilo opazno, kako na njim znanih objektih uživajo reprezentanti, ki prihajajo iz Ljubljane. Le zdravniška služba ima veliko dela. Potem ko je Kevin Kampl že na zbor prišel poškodovan, je včerajšnjo večerno vadbo preventivno izpustil Rajko Rotman, ki je zaradi bolečin v mišici soigralce opazoval s klopi za rezervne igralce, Martin Milec pa je predčasno odšel pod prho zaradi bolečin v hrbtu.

V reprezentanci je vse podrejeno, da bi za nastop le pripravili enega izmed nosilcev igre Kampla, ki čuti bolečine v levi stegenski mišici, potem ko v letošnji sezoni nima pravega časa za počitek. Zdravniško moštvo slovenske vrste je stalno ob njem, zato sta ga ves čas spremljala tudi zdravnik reprezentance Gorazd Plevnik in izkušeni fizioterapevt Tomaž Šavnik, ki sta tekla z njim okrog igrišča. Kampl, ki ostaja optimist, da bo nared, ima sicer zelo visok prag bolečine. V preteklosti je že imel težave z gležnjem, izpuščal treninge, a je stisnil zobe in v dobrobit Slovenije igral s pomočjo protibolečinskih injekcij. Že ko je s Salzburgom v Zagrebu na tekmi evropske lige ponižal Dinamo, ni skrival, kako velik izziv je zanj tekma na Wembleyju.

Medtem ko je Kampl delal po posebnem programu, je selektor Srečko Katanec začel uigravanje začetne enajsterice, v kateri ne bo sprememb v primerjavi z zmagovito kombinacijo iz oktobra. Mesto v vratih je rezervirano za Handanovića, v obrambi so nezamenljivi Brečko, Ilić, Cesar in Struna, korektor pred obrambo bo Stevanović, v zvezni vrsti Kurtić, Birsa, Kirm in Kampl (prvi rezervni kandidat za njegovo zamenjavo je Pečnik) ter v napadu Novaković, strelec vseh treh slovenskih golov v letošnjih kvalifikacijah. A Katanec je preizkušal tudi drugačne postavitve, kot je štoper Anđelković na levem boku namesto Strune in Ljubijankić v vlogi drugega napadalca. Predvsem je zahteval veliko teka in hiter ter točen pretok žoge, ker je to edini način, da se zoperstaviš Angležem, s katerimi igralce čaka velika bitka na tleh in v zraku.

»Začeli smo spoznavati Angleže, a pomembneje od gledanja posnetkov je, kakšni bomo mi, kako motivirani, samozavestni in zbrani bomo stopili na igrišče. Anglijo spoštujemo, a se je ne bojimo,« razmišlja defenzivni vezist Jasmin Kurtić, ki ima sloves glavnega šaljivca v reprezentanci, zato kar mimogrede s kakšno pripombo nasmeji soigralce, spremljevalce in tudi novinarje, ki brez težav celo z roba igrišča lahko spremljajo ves trening. Slovenski igralci se ne obremenjujejo s tem, da po tekmi ameriškega nogometa igralna površina na Wembleyju ni v najboljšem stanju. »Obisk 1500 Slovencev na tekmi nam zelo veliko pomeni in bo za nas le še dodatna motivacija. A dvomim, da jih bomo veliko slišali, ker bo 80.000 ljudi bodrilo Angleže. Tekma bo zame eden izmed vrhuncev moje dosedanje kariere in upam, da bo glede na končni izid ena najlepših,« je dodal Kurtić.