V skupini, kjer je imel branilec naslova Chelsea po štirih krogih le točko prednosti pred Šahtarjem in Juventusom, bi slednjemu morebitni spodrsljaj lahko že močno otežil možnosti za napredovanje.

A Juventus je dobro začel tekmo in po pritisku v prvem delu v 38. minuti po zaslugi Fabia Quagliarelle tudi povedel. Za staro damo so se stvari obrnile še na bolje v drugem polčasu, saj je Arturo Vidal povišal vodstvo, tik pred koncem pa je Sebastian Giovinco spravil v delirij domače navijače za končnih 3:0.

V drugi tekmi te skupine je Nordsjaelland doma moral priznati premoč Šahtarju z 2:5; za Šahtar je "hat-trick" dosegel Luiz Adriano (26., 53. in 81.), dva gola pa je dodal Willian, a so se morali rudarji za zmago kar potruditi, saj so Danci z zadetkoma Mortena Nordstranda in Kasperja Lorentzena dvakrat vodili. Šahtar ima zdaj deset točk, Juventus devet, Chelsea pa sedem in mu grozi slovo že po rednem delu lige prvakov, tudi če bo v zadnjem krogu premagal Dance.

Dve tekmi na vzhodu Evrope so odigrali že pozno popoldne in že takrat sta bila znana prva kluba, ki sta si danes zagotovila napredovanje. V Moskvi je Barcelona po porazu s Celticom v prejšnjem krogu tokrat spet igrala kot ponavadi. Z zanesljivo zmago s 3:0 so si Katalonci tudi priborili nadaljevanje v izločilni del tekmovanja. Blestel je prvi zvezdnik blaugrane Lionel Messi. Z zadetkoma v 27. in 39. minuti je dosegel 55. in 56. gol v ligi prvakov in na lestvici najboljših strelcev elitnega evropskega tekmovanja zdaj ujel Nizozemca Ruuda van Nistelrooya, pred njim pa je le še Španec Raul z 71 goli.

V drugi tekmi sta se merila Benfica in Celtic; slednji ni izkoristil poleta po zmagi nad Katalonci in je tokrat klonil, že v sedmi minuti je domače v vodstvo popeljal Ola John, izenačil je Giorgos Samaras, toda Ezequiel Garay je v 71. minuti Portugalcem zagotovil tri točke. Zdaj sta tako Benfica kot Celtic krog pred koncem s po sedmimi točkami, Barca je neulovljiva z 12.

V skupini F pa je Valencia že pred tekmo z Bayernom vedela, da je na enem od prvih dveh mest v skupini. Pomagal ji je Lille, ki si je opomogel po polomu v bavarski prestolnici pred 14 dnevi (1:6). V Belorusiji je premagal Bate Borisov z 2:0, kar pa je bila za Francoze le Pirova zmaga. Kljub trem točkam so ostali na zadnjem mestu v skupini, za morebiten preboj na tretje bi morali današnje tekmece premagati vsaj s 3:1. Zadela pa sta Djibril Sidibe in Gianni Bruno na svoji prvi tekmi lige prvakov.

V obračunu z Bayernom je dolgo kazalo, da se bosta tekmeca na Mestalli razšla brez golov. Domači so od 30. minute igrali le z desetimi po izključitvi Antonia Barragana, vseeno pa so povedli v 77. z zadetkom Sofiana Feghoulija. Bavarce je pet minut pozneje z izenačenjem rešil Thomas Müller. Z neodločenim izidom pa sta bila nazadnje lahko zadovoljna oba tekmeca, saj imata zdaj po deset točk in ju tretji Bate s šestimi ne more več prehiteti.

V skupini H je po štirih zmagah prvi poraz doživel Manchester United. V Carigrad so rdeči vragi pripotovali z rezervno postavo, kar je Galatasaray znal izkoristiti. Burak Ylmaz je dosegel edini gol na tekmi ter svojo ekipo ohranil v boju za drugo mesto v skupini. Tekmec zanj pa bo Cluj, saj je romunska ekipa danes premagala Brago s 3:1 - s tremi goli v pičlih 17 minutah je blestel Rui Pedro - in ima zdaj prav tako sedem točk.

Juventus – Chelsea 3:0 (1:0)

Quagliarella 38., Vidal 61., Giovinco 90.


Nordsjelland – Šahtar Donjeck 2:5 (2:2)

Nordstrand 24., Lorentzen 29.; Luiz Adriano 26., 53., 85., Willian 44., 50.


Valencia – Bayern 1:1 (0:0)

Feghouli 77.; Müller 81.


Benfica – Celtic 2:1 (1:1)

John 7., Garay 71.; Samaras 31.


Cluj – Braga 3:1 (3:1)

Rui Pedro 7., 15., 34.; Alan 17.


Galatasaray – Manchester United 1:0 (0:0)

Yilmaz 54.


Spartak Moskva – Barcelona 0:3 (0:3)

Alves 16., Messi 27., 39.


Bate Borisov – Lille 0:2 (0:2)

Sidibe 14., Bruno 31.