Italijanski prvaki so Rimljanom odčitali pravo nogometno lekcijo. Mrežo Lazia je v 23. minuti načel nekdanji vezist Manchester Uniteda Paul Pogba, ki je že v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Claudija Marchisija, za zadetek pa je potreboval vsega dve minuti.

Za dokončni potop zmagovalcev italijanskega pokala so v drugem polčasu poskrbeli Giorgio Chiellini, Stephan Lichtsteiner in nova okrepitev Torinčanov Carlos Tevez, ki so v razmiku zgolj šestih minut (52., 54. in 56.) nasprotnika premagali kar trikrat in tako dokončno odločili zmagovalca.

»To je že moj peti superpokal. Juventus se je danes resnično izkazal, kar je značilno za velika moštva z velikimi igralci. Na prijateljskih tekmah v Ameriki in na Kitajskem smo bili nevidni, a svoj pečat smo pustili, ko je resnično štelo,« je po tekmi dejal kapetan Juventusa Gianluigi Buffon.

Svoj pečat na tekmi so sicer pustili tudi Lazievi navijači, ki so v drugem polčasu ob vsakem dotiku z žogo žvižgali Angelu Ogbonnu, Kwadwoju Asamoahu in Pogbaju, z zmerljivkami pa niso prenehali niti po pozivu uradnega napovedovalca na stadionu.

Velja še omeniti, da je Juventus tudi preteklo sezono začel zmagovito, saj je v superpokalu premagal Napoli.