»Najprej bi rad čestital Barceloni, njenim trenerjem, igralcem in navijačem,« je za Realovo uradno spletno stran dejal Mourinho in nadaljeval: »Osvojili so državni naslov, ki je bil do zdaj v naših rokah. Najmanj kar lahko storimo, je, da jim čestitamo. Lani smo zasluženo zmagali mi in o tem govorili kot velikem uspehu, zato se mi zdi razumljivo, da čestitam novim prvakom.«

Portugalec je bil sicer s strani novinarjev po tekmi deležen tudi neprijetnih vprašanj glede njegovega odnosa s Pepejem, ki proti Espanyolu ni zaigral. »To je moja odločitev, jaz sem trener. Ni mi treba pojasnjevati ničesar. Od prvega dne sem jaz tisti, ki odloča. Včasih lahko razloge za moje odločitve razkrijem, včasih pač ne,« je še povedal Realov strateg, ki do konca sezone najverjetneje ne bo mogel več računati na Raphaela Varaneja.

Varane že končal sezono

Dvajsetletnik je sinoči čudno padel pri trčenju z enim od nogometašev nasprotne ekipe in je moral v 19. minuti šepajoč z igrišča.

»Varane si je poškodoval meniskus. Videli bomo, kakšni bodo izidi dodatnih zdravniških preiskav," je dejal predsednik madridskega kluba Florentino Perez in dodal, da bo moral mladi Francoz najverjetneje počivati dva meseca, tako da bo zagotovo izpustil nastop v finalu kraljevega pokala, ki bo v petek na stadionu Bernabeu.