Nemški prvak je v ponedeljek sporočil, da Hoeness kljub sumu utaje davkov ostaja na čelu kluba. Kot so dejali pri bavarskem velikanu, se je njihov prvi mož opravičil in ponudil začasni odstop, a je nadzorni odbor takšno možnost zavrnil.

»Po intenzivnem pogovoru smo se odločili, da je v interesu kluba, da Uli Hoeness nadaljuje z opravljanjem svoje funkcije,« so v sporočilu za javnost v ponedeljek zapisali pri nemškem klubu.

Odločitev Bayerna je že pozdravil njihov častni predsednik Franz Beckenbauer, hkrati pa znova izrekel podporo Hoenessu. »Uliju je bila izglasovana velika zaupnica. Zdaj lahko le upamo, da se bo celotna afera iztekla kar se da dobro,« je dejal legendarni nogometaš, z njim pa se je strinjal tudi podpredsednik Bernd Rauch.

»Mislim, da je to sijajna odločitev nadzornega odbora. Hoeness ima namreč ogromno zaslug za vse Bayernove uspehe.«

Hoeness je na čelu bavarskega nogometnega velikana od leta 2009. Nekdanji nogometni reprezentant iz igralec Bayerna je za zdaj lahko miren, čeprav mu grozi celo zaporna kazen. V okviru preiskave nezakonitih ravnanj, to so davčni organi in tožilstvo sprožili po Hoenessovi januarski samoprijavi, se je uspešen poslovnež, solastnik podjetja za izdelavo priljubljenih bavarskih svežih klobasic oziroma pečenic, priporu izognil s plačilom varščine v višini pet milijonov evrov.

V nadzornem odboru Bayerna sedijo tudi predstavniki sponzorjev iz nekaterih največjih nemških podjetjih, kot so Adidas, Audi, Volkswagen in Deutsche Telekom.