Salzburžani so v evropski ligi dosegli že peto zaporedno zmago in se s 16 osvojenimi točkami zgolj utrdili na prvem mestu skupine D, v kateri si je evropsko pomlad zagotovil še škotski prvak Celtic, ki je zbral polovico manj točk kot moštvo naših severnih sosedov.

Rdeči biki so pred domačimi navijači, teh se je na Red Bull Areni zbralo okoli osem tisoč, ritem narekovali od samega začetka. Igralec tekme je bil nedvomno slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki se je med strelce vpisal v 34. in 92. minuti, prav tako pa je prispeval tudi dve podaji, in sicer za gol Marcela Sabitzerja v 9. minuti in Alana v 46. minuti. Slednji se je med strelce vpisal še v 70. minuti in bil poleg 24-letnega Slovenca najbolj razpoložen igralec na zelenici.

Salzburg je sicer v skupinskem delu nasprotnikom skupno zabil kar 21 golov in tako postavil nov rekord v evropski ligi. »Danes smo se vsi na igrišču zelo zabavali. Zares smo lahko zadovoljni s predstavami v skupinskem delu, prav tako pa smo postavili tudi nov rekord po številu doseženih zadetkov. Več si ne bi mogli želeti. Sedaj se moramo zgolj še osredotočiti na naše zadnje letošnje srečanje proti dunajskemu Rapidu v nedeljo,« zadovoljstva ni skrival Kampl, ki si je na statističnem nogometnem portalu whoscored.com za svoj nastop prislužil najvišjo oceno 10.