V angleški premier ligi so do sedaj odigrali 11 od 38 krogov, Chelsea pa je na vrhu 29 točkami za 9 zmag in 2 remija. Prvi zasledovalec modrih je presenetljivo Southampton, ki zaostaja le štiri točke, toda na »svetnike« nihče resno ne računa, da bodo tako visoko tudi na koncu. Še posebej ne pri irski stavnici Paddy Power, ki so osredotočeni le na glavna konkurenta Chelseaja, Manchester City in Arsenal, ki pa zaostajata že 8 oziroma 12 točk.

Paddy Power je svoje uporabnike obvestil, da bo že sedaj vsem, ki so stavili, da bo naslov angleškega prvaka v letošnji sezoni romal na Stamford Bridge, izplačal dobitke. Stavnica je izplačala okoli 400 tisoč funtov (dobrih 500 tisoč evrov), največji znesek, 22,4 tisoč funtov, pa je dobil posameznik, ki je nedavno stavil 16 tisočakov na moštvo Joseja Mourinha pri kvoti 1,4. Poleg njega je še 44 ljudi na naslov Chelseaja stavilo tisoč funtov ali več.

Takšne poteze niso nič novega za Paddy Power, ki se pogosto trudi z nevsakdanjimi prijemi pritegniti čim večjo pozornost. Za zgodnje izplačilo dobitkov za stave na angleškega prvaka so se pri tej stavnici odločili tudi v sezoni 2005/06, ko so prav tako že decembra verjeli v uspeh Mourinhovega Chelseaja. In imeli so prav. Dejanje pa so obžalovali leta 2003, ko so izplačali dobitke vsem, ki so stavili na Arsenal, topničarji pa so nato uspeli zapraviti 12 točk prednosti in naslov prvaka prepustiti Manchester Unitedu.