V vrstah še vedno aktualnih svetovnih prvakov je vzdušje nadvse turobno. Španija je namreč izgubila uvodni dve tekmi svetovnega prvenstva in tako ostala brez vsakršnih možnosti za nadaljevanje turnirja. Špance v Braziliji sedaj čaka zgolj še tekma za 3. mesto proti Avstralcem, ki jo bodo odigrali v ponedeljek.

Tudi zato ne čudi, da so nekateri zvezdniki v reprezentanci izgubili motivacijo. Med njimi je, kot vse kaže, tudi nova okrepitev Chelseaja Cesc Fabregas. Njegov pristop na treningu se je zdel nesprejemljiv za španskega selektorja, ki mu je med treningom ukazal, naj sleče majico, jo preda Xabiju Alonsu in zapusti igrišče. Nekdanji nogometaš Barcelone je vidno razburjen to tudi storil in nejevoljno odkolesaril proti hotelu

»Pripetilo se ni nič nenavadnega. Verjamem, da je Cesc po izpadu naše ekipe enako razočaran kot preostali igralci,« je incident komentiral soigralec Raul Albiol, medtem ko je del Bosque za španske mediji dejal: »Nisem mu jemal dresa. Pripetil se je manjši incident, pravzaprav nič posebnega. Ena ekipa je na trening tekmi imela več igralcev od druge, zato sem se odločil stvari nekoliko premešati. Za podporo sem prosil Xabija Alonsa. Igralcem sem zelo hvaležen. Ves čas mislim nanje, oni pa mislijo zgolj nase,« je bil neizprosen španski selektor.

Velja še omeniti, da se Fabregas na mundialu zaenkrat ni naigral. Proti Nizozemcem je namreč igral le 12 minut, medtem ko mu proti Čilu Del Bosque ni ponudil priložnosti.