Kapetan švedske reprezentance je burno odreagiral, potem ko je tamkajšnja javnost Švedsko nogometno zvezo (SvFF) obsodila dvoličnosti. SvFF je namreč reprezentantu Andersu Svenssonu podarila avtomobil znamke Volvo, ker je s s144 nastopi za izbrano vrsto podrl rekord Thomasa Ravellija. Ker enaka čast ni doletela tudi vezistko Thereso Sjogran, ki je za svojo državo zbrala že 187 reprezentančnih nastopov, je bila poteza v javnosti močno kritizirana.

»Z vsem spoštovanjem do deklet in njihovih dosežkov, ki so fantastični, ženskega in moškega nogometa ne gre primerjati. Odnehajte, to sploh ni več smešno,« je v intervjuju za časnik Expressen dejal Ibrahimović.

»Ko igram v Evropi, me primerjajo z Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom. Ko pridem domov, me primerjajo z nogometašico. Z vsem spoštovanjem do deklet, a nagraditi bi jih morali sorazmerno z dobičkom, ki ga prinesejo. Mediji so me poleti vprašali, ali sem boljši nogometaš jaz ali Lotta Schelin. Saj brijete norca iz mene, mar ne? Le s kom me boste primerjali, ko pa sem podrl toliko rekordov in postal najboljši strelec reprezentance? S tistim, ki je imel pred tem v lasti rekord ali z dekleti,« je brez dlake na jeziku dejal Ibrahimović.