Huntelaar je prvi napadalec Schalkeja, a včeraj v Ljudskem vrtu ni uspel zatresti mreže. Še najbližje golu je bil v 55. minuti, ko je zadel vratnico, žoga pa se je nato še kotalila po črti. Zmago Nemcem je nato z golom v 62. minuti prinesel rezervist Max Meyer, z novimi tremi točkami pa je Schalke izkoristil poraz Sportinga proti Chelseaju in se prebil na drugo mesto, ki vodi v izločilne boje med najboljšimi 16 klubi. Huntelaar ne bi imel nič proti, če bi se pomeril z Barcelono, saj, kot pravi, ga takrat vsaj ne bo tako zeblo, kot ga je včeraj.

»Tokrat Maribora od začetka nismo napadli z velikim številom ofenzivnih igralcev, toda taktično smo odigrali zelo dobro. To je bil tudi ključ do naše zmage. Prav tako smo bili zelo dobri tudi v obrambi. Kdo bo naš naslednji tekmec? Bilo bi lepo igrati proti Barceloni. Če ne drugega, je tam vsaj topleje kot v Sloveniji,« je po včerajšnji tekmi Huntelaar izjavil za Sky.

S tekmo v Mariboru je bil zadovoljen tudi njegov soigralec in kapetan Schalkeja Benedikt Howedes: »Odigrali smo dobro kot ekipa in tokrat smo si resnično želeli zmage. Imeli smo jasen plan, ki smo se ga držali, Mariboru pa nismo dovolili, da bi si ustvari kakšno priložnost. Zelo dobro smo se branili, pred nasprotnikovim golom pa smo bili vselej nevarni. Mislim, da smo si zadetek zaslužili že prej, ko je zadel Max.«

Nemci so sicer prvi del tekmovanja opravili z odliko, saj so se poleg Schalkeja v osmino finala uvrstili tudi ostali trije klubi v tekmovanju. Bayern in Borussia Dortmund sta zmagala v skupinah E in D, Bayer Leverkusen pa je bil drugi v skupini C. Španci in Angleži bodo imeli med najboljšimi 16 tri predstavnike.

Žreb bo v ponedeljek ob 12. uri, nosilci, torej zmagovalci skupin, bodo prve tekme osmine finala, te bodo 17. in 18. ter 24. in 25. februarja, igrali v gosteh, povratne, 10. in 11. ter 17. in 18. marca, pa doma.

Po skupinskem delu na stavnicah najvišje kotirata prvaka zadnjih dveh let Real Madrid in Bayern, sledijo Barcelona, Chelsea in Manchester City, najmanj možnosti za končni uspeh pa stavnice pripisujejo Šahtarju in Baslu.