Po informacijah sodeč, do katerih se je dokopal nemški tednik Der Spiegel, bo državno tožilstvo v Münchnu za Hoenessa zahtevalo zgolj dve leti pogojne in plačilo denarne kazni. Da bo 64-letnika bržkone doletela tako nizka kazen, so krivi predvsem počasni sodni mlini, saj je velik del od 3,2 milijona evrov Hoenessovega davčnega dolga zastaralo

Kot poroča Der Spigel, bi Hoeness moral kar 2,3 milijona evrov plačati že pred petimi leti, tako pa je zdaj državi dolžan »zgolj« 900 tisočakov. To je za Bayernovega predsednika še kako razveseljiva novica, saj je višje sodišče pred časom odločilo, da davčnim zavezancem, ki dolgujejo več kot milijon evrov, ni več dovoljeno izrekati pogojne kazni.

Hoenss se je na radarju tožilcev sicer znašel, ko je v javnost prišla informacija, da velik del svojih prihodkov, ki jih je hranil v eni izmed švicarskih bank, ni prijavil nemškim oblastem. S tem je državo oškodoval za več milijonov evrov.

Čeprav Hoeness na čelu Bayerna zasluži relativno malo – okoli milijon evrov na leto – velik del svojih dohodkov ustvari s proizvodnjo klobas, prav tako pa je glavni dobavitelj trgovinske verige Aldi. Poleg tega pa naj bi se ukvarjal tudi s špekuliranjem delnic.