Švica, s katero so se v kvalifikacija pomerili tudi slovenski nogometaši, bo na mundialu igrala v skupini E, njeni nasprotniki pa bodo Francija, Ekvador in Honduras. Izbranci Ottmarja Hitzfelda bodo tekme odigrali v mestih Brasilia, Salvador in Manaus, kar pa posledično pomeni, da bo morala ekipa dolge ure preživeti na letalu. Bolj kot karkoli pa Hitzfelda moti predvsem dejstvo, da bo ekipa morala igrati v Manausu, ki leži globoko v amazonskem pragozdu.

»Skoraj neodgovorno se mi zdi, da moramo igrati v kraju, ki leži sredi džungle v amazonski regiji. Če pogledamo Brazilijo, ugotovimo, da gre za ogromno državo. Let iz Salvadorja v Brasilio traja pet ur, še več pa iz Brasilie v Manaus. Zaradi tega moraš biti v izvrstni fizični kondiciji. Prav zato se bomo v naslednjih mesecih sestali z znanstveniki na področju športa, zdravniki in fizioterapevti, da se ustrezno pripravimo,« je dejal švicarski selektor, ki pa še zdaleč ni edini, ki ga skrbijo dolga potovanja v času turnirja.

Podobnih skrbi je namreč tudi selektor ZDA Jürgen Klinsmann. »Z vidika potovanja bo naša reprezentanca prepotovala največ.« Nemec bo s svojo ekipo tekme v skupinskem delu igral v Manausu, Natalu in Recifeju, kar pomeni, da bodo v le nekaj dneh prepotovali okoli 14 tisoč kilometrov.