Še pred tedni je bil Higuain tik pred prestopom k Arsenalu, s katerim se je že dogovoril o podrobnostih pogodbe, manjkal je le še dogovor med topničarji in Realom o višini odškodnine. Angleži so ponujali 27 milijonov evrov, kar pa je bilo za kraljevi klub premalo in njegov odhod na Otok je padel v vodo. Kmalu zatem je na vrata Reala potrkal Napoli, ki je po prodaji Edinsona Cavanija s polno blagajno iskal novega napadalca.

Po nekaj dneh pogajanj sta se včeraj Real in Napoli uspela dogovoriti o višini odškodnine za Higuaina, ta bo znašala 37 milijonov evrov, italijanski klub se je moral nato le še dogovoriti z nogometašem glede pogodbe, kar naj bi mu sedaj tudi uspelo, tako da do izvedbe odmevnega prestopa očitno ni več daleč.

Nogometni portal Goal.com danes poroča, da je Argentinec pristal na ponujeno petletno pogodbo, po kateri bo na teden zaslužil nekaj več kot 160 tisoč evrov, kar je izdatna povišica v primerjavi s tem, kar je zaslužil pri Realu, kjer je njegova tedenska plača znašala 75 tisoč evrov. Higuain bo torej v Italiji, če bo do konca izpolnil pogodbo, v petih letih zaslužil preko 40 milijonov evrov.