Inter je že na prvi tekmi pred tednom dni na domačem stadionu v Milanu slavil zmago z 2:0, na gostovanju v Cluju pa so pred 25.000 gledalci le še potrdili napredovanje, saj s slavili visoko zmago 3:0. Handanović je branil celotno tekmo v Romuniji in vnovič ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, še en slovenski vratar, Vid Belec, pa je bil na klopi. Zadetke za Inter sta dosegla kolumbijski zvezdnik Fredy Guarin, ki je bil uspešen v 22. in 45. minuti, ter Marco Benassi, ki je v 88. minuti povišal na končnih 3:0.

Inter se bo v osmini finala pomeril s Tottenhamom, ki si je v zadnji minuti priigral napredovanje prek Olympiqua Lyona, ko je Mousa Dembele v Franciji zadel za izenačenje na 1:1. Povedli so domači nogometaši, za katere je v 17. minuti zadel Maxime Gonalons, prednost pa so "držali" vse do sodnikovega dodatka, ko je Londončane rešil Dembele. Na prvi tekmi so Spurs zmagali z 2:1.

Lazio je po goleadi v Mönchengladbachu (3:3) na domačem stadionu v Rimu proti Borussii zmagal z 2:0 in se uvrstil v osmino finala. Že v prvem polčasu sta zadela Antonio Candreva (10.) in Alvaro Gonzalez (33. minuta). Lazio se bo v nadaljevanju pomeril s Stuttgartom, ki se je prvič prebil v osmino finala evropske lige zahvaljujoč zmagi v gosteh pri Genku z 2:0.

Dnjepr in Basel sta remizirala (1:1), kar je bilo dovolj za napredovanje švicarske ekipe, ki je na prvi tekmi doma zmagala z 2:0. Newcastle je napredoval po golu Shole Ameobija iz enajstmetrovke v 64. minuti in v Harkovu premagal domači Metalist z 1:0, potem ko se je dvoboj na St. James Parku končal brez zadetkov.

Presenečenje so pripravili nogometaši Rubina, ki so prvi korak k osmini finala storili že pred tednom dni v Madridu, kjer so slavili zmago z 2:0. Na današnji povratni tekmi je bilo 1:0 za Atletico. Nogometaši Rubina so na stadionu Lužniki v Moskvi pred vsega 5000 gledalci sicer izgubili z 0:1; edini gol na tekmi je v 84. minuti dosegel kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao, a se s skupnim izidom 2:1 uvrstili v osmino finala.

Falcao je dosegel še svoj 30. zadetek v pokalu Uefa oziroma evropski ligi; le Šved Henrik Larsson je bil boljši z zadetkom več. Atletico je zadnjih pet minut (zaključek tekme in sodnikov dodatek) igral z igralcem več na igrišču, saj je bil pri Rubinu v 89. minuti izključen kapetan Cesar Navas zaradi prekrška nad Falcaom, vendar španski ekipi ni uspelo zabiti še enega gola in si izboriti vsaj podaljška.

Od Evrope so se poslovili tudi nogometaši Liverpoola, ki so na domačem Anfieldu s 3:1 premagali Zenit, vendar bodo napredovali Rusi, ki so na prvi tekmi zmagali z 2:0, tokrat pa zadeli v gosteh. Za rdeče sta zadela Luis Suarez (28., 59.) in Joe Allen (43.), za goste pa je bil uspešen Hulk (19.).

Zato pa so se podobno kot Tottenham izvlekli tudi pri Chelseaju, kjer je praška Sparta na Stamford Bridgeu vodila do 90. minute, nato pa so modri v sodnikovem dodatku z golom Edena Hazarda izenačili in si priigrali napredovanje. V Pragi so zmagali z 1:0.