Novi trener bavarskega moštva se je pomeril proti svoji nekdanji ekipi, s katero je v štirih sezonah osvojil kar 14 lovorik. Medtem ko so Katalonci tekmo začeli z rezervno postavo, saj v moštvu ni bilo Danija Alvesa, Andresa Iniesto, Xavija Hernandeza, Gerarda Piqueja, Sergia Busquetsa, Victorja Valdesa, Cesca Fabregasa, Jordija Albe in Neymarja, je Guardiola na zelenico poslal kar nekaj svojih zvezdnikov.

Čeprav Barcelona z Lionelom Messijem v ekipi ni igrala slabo, je Bayern v vodstvo po 14. minutah igre popeljal Lahm. Aktualni klubski evropski prvak je bil v nadaljevanju nevarnejši, a novega zadetka v prvem polčasu ni več uspel doseči. V drugem delu sta oba trenerja opravila kar nekaj menjav, ritem igre pa je posledično padel. 71.137 navijačev na stadionu je tako drugi zadetek videlo šele proti koncu srečanja, ko je v 87. minuti vratarja Barcelonine B ekipe Oierja Olazabela premagal Mario Mandžukić.

»To je bila zame zelo posebna tekma. Celo življenje sem kot igralec in trener preživel v Barceloni. Sedaj sem zelo vesel in se ne morem pritoževati. V Bayernu sem dobil dobro moštvo,« je po tekmi dejal Guardiola. Barcelono je po odstopu Tita Vilanove vodil njegov pomočnik Jordi Roura, medtem ko se bo novi trener, Argentinec Gerardo Martino, predstavil v petek. »Tako Titu kot Martinu želim le najboljše. Gerardo je bil izbran, ker je najboljši mož za to službo, zato mu želim obilo sreče,« je dodal Bayernov strateg.

Težka naloga za Guardiolo

Kot poročajo nemški mediji, Guardiolo sedaj čaka oblikovanje ekipe za novo sezono. Po sobotni superpokalni tekmi proti Borussii Dortmund se bo sestal s športnim direktorjem Matthiasom Sammerjem in direktorjem Karlom-Heinzom Rummeniggejem, s katerima bo skušal ugotoviti, katerih igralcev ne rabi.

Ker se nemško prvenstvo prične že čez dva tedna, bo moral Guardiola v zelo kratkem času sprejeti nekaj zahtevnih odločitev, saj v svoji ekipi zgolj na sredini igrišča razpolaga s kar desetimi reprezentančnimi nogometaši. Ker se v moštvo po poškodbi vračata Mario Götze in Bastian Schweinsteiger, s podaljšanega dopusta pa tudi Javi Martinez, je jasno, da bo, v kolikor si ne poiščejo novega kluba, na klopi obsedelo kar nekaj izvrstnih igralcev.

»O tem se bomo pogovarjali po superpokalu, še vedno spoznavam igralce,« je pojasnil Guardiola. Kljub temu nemška sedma sila že piše, da bosta ekipo bržčas zapustila Brazilec Luiz Gustavo, za katerega se zanima Wolfsburg, in švicarski reprezentant Xherdan Shaqiri, ki naj bi kariero nadaljeval na Otoku pri Liverpoolu.

»Imamo kar nekaj igralcev, ki lahko igrajo na različnih položajih. Všeč so mi fleksibilni nogometaši, ki lahko igrajo v različnih postavitvah. Tako je Toni Kroos pristal na položaju defenzivnega vezista. Preizkušam različne stvari, za kar so prijateljske tekme kot nalašč,« je še povedal Guardiola.