Po opravljenem pregledu Bavarci pričakujejo, da bo Thiago Alcantara pogodbo podpisal že čez nekaj dni. Vrednost prestopa je 25 milijonov evrov, je še sporočil bavarski klub, a bo pri tem Barcelona neposredno dobila "le" 20 milijonov, preostanek bodo navrgli še dohodki, povezani s prijateljsko tekmo med obema kluboma, del odškodnine pa bo pokril kar igralec sam, ker se je odpovedal nekoliko večji plači.

"Thiago Alcantara je bil velika želja našega novega trenerja Pepa Guardiole. Veseli nas, da smo ta veliki prestop izvedli, Thiago je velik talent in ima še lepo prihodnost ter bo za naše moštvo velika okrepitev," je ob novici o prestopu za Bayernovo spletno stran dejal predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern ob igrišču pomaga, na zelenici zmaguje

Evropski in nemški nogometni prvaki iz Münchna so priprave na novo sezono začinili tudi s prijateljsko in dobrodelno tekmo v Rostocku. Tamkajšnjemu tretjeligašu je Bayern s tekmo pomagal pri krpanju finančne luknje, o zmagovalcu pa vseeno ni bilo dvoma, branilci naslova v Nemčiji so zmagali s 4:0.

Zmagovalci lige prvakov so pod vodstvom novega zvezdniškega trenerja Pepa Guardiole začeli zadnji del priprav na novo sezono, ki ga bodo med drugim čez deset dni začinili tudi s prijateljskim dvobojem z Guardiolovo nekdanjo ekipo Barcelono ter superpokalom z večnimi tekmeci iz Dortmunda.

Izkupiček tekme v Rostocku, najboljšo ekipo v Nemčiji si je na razprodanem stadionu prišlo ogledat 28.000 navijačev, so namenili domačemu klubu, ki se že nekaj leti bori za preživetje. Ob gostovanju Bayerna naj bi vzhodnonemški klub zaslužil milijon evrov, kar naj bi zadoščalo za preživetje v prihajajoči sezoni. Pri gostih je tokrat kot kapetan igral Toni Kroos, nekdanji član Hanse, za gole pa so poskrbeli Philipp Lahm, Franck Ribery, Thomas Müller in Mario Mandžukić.