»Če se mi zdi katerakoli inovacija dobra, potem je to tehnologija golove črte,« je zatrdil selektor Nemčije, ki je s svojimi izbranci julija v Braziliji osvojil naslov svetovnega prvaka. »Nogomet bi moral ostati takšen kot je, a v primeru golove črte to ne velja povsem. Veliko je bilo namreč sodniških odločitev, ki so vodile v polemiko. Če lahko na hiter način ugotoviš ali je gol padel, potem je to dobro,« je obrazložil Löw.

Nemški prvoligaši so v lanski sezoni sprva zavrnili uvedbo dotične tehnologije, a so si po vnovičnem predlogu na pobudo nemškega prvaka Bayerna tokrat premislili, saj so na glasovanju od osemnajstih klubov novosti nasprotovali zgolj trije.

»Gre za dobro odločitev, s katero se strinjam. Ali je zadetek padel, je potrebna zgolj sekunda. Želimo se prepričati ali je odločitev pravilna, zaradi česar bo tehnologija golove črte sodnikom v veliko pomoč,« je na današnji novinarski konferenci dejal strateg Bavarcev Josep Guardiola.

Tehnologija golove črte se je za uspešno izkazala že na letošnjem mundialu, v lanski sezoni pa so jo uvedli tudi v angleški premier ligi. Naslednji v vrsti, ki jo bodo začeli uporabljati bodo tako tudi Nemci. »Verjamem, da bomo s tem naredili korak naprej v nemškem nogometu,« je po četrtkovem glasovanju komentiral predsednik DFL Reinhard Rauball.