Bayern je letos med drugim postavil tudi nov rekord lige prvakov, saj je dobil 10 tekem zapored, dokler ni njegove serije prekinil Manchester City, ki je v torek presenetljivo s 3:2 slavil v Münchnu. Ker poraz za Bayern ni bil usoden, saj so vseeno osvojili prvo mesto v skupini, mu večina v nogometnih krogih ni pripisovala velike teže in so Bavarci še vedno v očeh večine favoriti za vse možne lovorike. Drugačnega mnenja pa je Guardiola, ki poskuša nekoliko znižati visoka pričakovanja javnosti od njegovih varovancev.

»Bayern nikakor ni najboljša ekipa v Evropi. Lahko pa igramo še precej bolje in popravimo kar nekaj stvari,« pravi španski strateg, ki se ne strinja niti z mnenjem, da bo Bayern brez večjih težav znova postal nemški prvak. »Dozdeva se mi, da ljudje mislijo, da je tekmovanje v bundesligi že odločeno. A to nikakor ni res, saj smo šele v decembru. Jutri je pomembno priti do zmage proti Hamburgu, da zadržimo prednost pred Bayerjem in Borussiama, za katero smo se morali pošteno nagarati. Presenečen sem nad tem, kako težka je vsaka tekma v bundesligi,« je dejal Guardiola.

Bayern ima dva kroga pred zimskim premorom v bundesligi štiri točke prednosti pred Bayerjem, Borussii Dortmund in M'Gladbach pa zaostajata že 10 točk. Bavarce naslednji teden čaka tudi nastop na svetovnem klubskem prvenstvu, kjer bodo veliki favoriti za zmago in za osvojitev svoje četrte lovorike v letu 2013.