Lionel Messi je z Argentino gostoval pri Savdski Arabiji in končal brez gola, tudi sicer sta se nasprotnika razšla brez enega samega zadetka. Tudi Brazilija je igrala na nevtralnem terenu, v ZDA se je pomerila s Kolumbijo in igrala neodločeno 1:1, gol za Brazilce je dosegel Neymar.

Za eno južnoameriško ekipo pa se je večer končal s porazom in posledično slovesom selektorja; Čile je v Švici proti Srbiji izgubil z 1:3 in po tekmi ostal brez selektorja Claudia Borghija.

Portugalska je brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda gostovala v Angoli in nekoliko presenetljivo iztržila le remi (2:2). Lažje delo so imeli svetovni in evropski prvaki Španci. Panamo so odpravili s 5:1, Špancev pa ni ustavilo niti dolgo potovanje do Paname Cityja. Pedro Rodriguez je zadel dvakrat, mrežo domačih pa so napolnili še David Villa, Sergio Ramos in Markel Susaeta.

Ena od evropskih nogometnih klasik se je končala brez golov, stara rivala Nizozemska in Nemčija sta v Amsterdamu igrala brez nekaterih najboljših, vseeno pa so bili bližje uspehu Nemci. A je Marco Reus v sodnikovem dodatku zapravil priložnost za tretjo zmago proti večnim tekmecem v zadnjem letu.

Francoze je v prav tako tradicionalnem obračunu s sosedi iz Italije v Parmi razveselil Bafetimbi Gomis z zmagovitim zadetkom v 67. minuti. Za domače vodstvo je s prvim reprezentančnim zadetkom sicer poskrbel Stephan El Shaarawy, a sta Mathieu Valbuena (37.) in Gomis (67.) zrežirala preobrat. Francozi so v zadnjem mesecu igrali z obema finalistoma letošnjega EP, s Španci so v kvalifikacijah igrali neodločeno 1:1. Polom so doživeli Avstrijci, ki so v Linzu s Slonokoščeno obalo po slabi predstavi izgubili z 0:3.

V Krasnodarju se je rusko-ameriški obračun končal brez zmagovalca. Domači so dvakrat vodili po zadetkih Romana Širokova in Fjodorja Smolova, Michael Bradley in naturalizirani Američan norveških korenin Mikkel Diskerud pa sta poskrbela za izenačenji, slednji v četrti minuti sodnikovega dodatka.