Griezmann je v Španijo prišel pri 14 letih, ko je postal član mladinske šole Reala Sociedada. Leta 2009 je pri 18 letih že dobil priložnost za igranje v članskem moštvu, v naslednjih letih pa se je razvil v odličnega nogometaša, ki je redno dosegal zadetke v španskem prvenstvu. Najboljšo sezono je imel lani, ko je bil s 16 prvenstvenimi goli, skupaj pa jih je v sezoni dosegel 20, najboljši strelec moštva. Ob odličnih igrah v klubu ga je opazil tudi francoski selektor Didier Deschamps, ki ga je lani prvič povabil v izbrano vrsto galskih petelinov, nato pa ga je odpeljal tudi v Brazilijo, kjer je na svetovnem prvenstvu zaigral na petih tekmah.

Ob izjemnem talentu in napredku v zadnjem obdobju je bilo le vprašanje časa, kdaj bo Griezmann zamenjal klub in se preselil h kateremu od najboljših na stari celini, danes pa smo dobili odgovor. Iz madridskega Atletica so namreč sporočili, da so dosegli dogovor z Realom Sociedadom o njegovem prestopu, odškodnina zanj pa znaša 30 milijonov evrov, kolikor je bila tudi v pogodbi zapisana višina odkupne klavzule. Greizmann bo moral pred podpisom pogodbe z aktualnimi španskimi prvaki opraviti le še zdravniški pregled.

Za obetavnega francoskega napadalca so se poleg Atletica zanimali tudi Arsenal, Tottenham in Monaco, a je Griezmann nato izbral selitev v Madrid. Francoz je že četrta okrepitev Atletica v letošnjem poletju, pred njim so na Vicente Calderon prišli že Miguel Moya, Mario Mandžukić in slovenski vratar Jan Oblak.