Do končne rešitve primera so klubu sicer začasno dovolili sodelovanje pri prestopih, zato je Barcelona v pritožbenem postopku še lahko podpisala pogodbi z argentinskim napadalcem Luisom Suarezom in vratarjem Marcom-Andreem ter Stegnom.

Mednarodna zveza je za nameček potrdila tudi denarno kazen. Katalonci bodo morali plačati 450.000 švicarskih frankov (371.717 evrov) globe, španska nogometna zveza RFEF pa 500.000 švicarskih frankov (412.998 evrov). Fifa je obenem tako od katalonskega kluba kot španske zveze zahtevala čim prejšnjo ureditev sistema, povezanega s prestopi mladoletnih igralcev.

Obe vpleteni strani sta po Fifinem mnenju kršili več predpisov, ki se navezujejo na mednarodne prestope in prve registracije igralcev, ki niso iz Španije in so mladoletni. Preiskava je obsegala obdobje od leta 2009 do 2013.

Podobno kazen je leta 2010 Fifa izrekla londonskemu Chelseaju zaradi sklepanja pogodbe z mladoletnim francoskim igralcem Gaelom Kakuto, a je prepoved pozneje umaknila, ker je londonski klub dosegel dogovor z nogometaševim prejšnjim klubom Lensom.

Po uradnih podatkih je sicer Barcelona v letošnjem poletnem prestopnem roku porabila več od njihovih madridskih tekmecev Reala, ki so bili v zadnjih letih med največjimi zapravljivci v Španiji in Evropi.

Barcelona je tako za le šest igralcev zapravila 153 milijonov evrov, s čimer se je povzpela na vrh največjih evropskih zapravljivcev.