Škotski strateg je z rdečimi vragi v svoji bogati karieri osvojil kar 13 naslovov angleškega prvaka, dvakrat pa je bil uspešen tudi v ligi prvakov, »Napočil je pravi čas za slovo. O pokoju sem veliko premišljeval, odločitve pa nisem sprejel zlahka. Zame je zelo pomembno, da klub zapustim v kar se da močnem stanju in mislim, da mi je to uspelo,« je dejal 71-letnik, ki namerava s klubom še naprej sodelovati, saj naj bi v prihodnosti opravljal delo ambasadorja in direktorja kluba.

Ferguson, ki je poleg rdečih vragov vodil tudi St. Mirren in Aberdeen, se je ob slovesu zahvalil tudi nogometašem in trenerskemu osebju, brez katerega ne bi osvojil kar 48 lovorik.

Mourinho, Klopp, Moyes ali kdo drug?

Angleški mediji se medtem že sprašujejo, kdo bo na klopi angleškega prvaka nasledil uspešnega trenerja. Med najresnejšimi kandidati naj bi bil trener Evertona David Moyes, ki se mu pogodba z liverpoolskim klubom izteče poleti. Fergusonov rojak je v enajstih letih na čelu Evertona v povprečju na leto za okrepitve porabil vsega 803.000 funtov, klub pa v zadnjih letih sodi med najuspešnejše angleške prvoligaše. Na strani Moyesa so tudi otoške stavnice, saj mu s kvoto 1,75 pripisujejo največ možnosti, da na klopi nasledi izjemnega Fergusona.

Kljub temu da naj bi bil njegov dogovor s Chelseajem že sklenjen, so številni prepričani, da bi Fergusona utegnil zamenjati sedanji trener madridskega Reala Jose Mourinho. Slednji v preteklosti že namignil, da bi z veseljem, nasledil Škota, s katerim je za povrh še v odličnih odnosih.

Nič manj zanimiv za rdeče vrage pa po mnenju otoške sedme sile ne bi bil niti trener Borussie iz Dortmunda Jürgen Klopp. 45-letni Nemec je v le nekaj letih Borussio znova popeljal med najboljše na stari celini, njegovi igralci pa so pri največjih klubih postali med najbolj zaželenimi. Poleg blestečih uspehov pa ni nič manj navdušujoča niti igra, ki jo s svojimi varovanci goji v zadnjih letih .