Manchester United po 31 krogih v premierligi zaseda šele 7. mesto, za vodilnim Chelseajem pa zaostaja 18 točk. Iz boja za prvaka so rdeči vragi izpadli že pred časom, zdi pa se, da vse bolj izgubljajo tudi bolj za ostala mesta, ki vodijo v evropske pokale, saj za šestim Tottenhamom zaostajajo 5 točk, peti Everton pa jim z odigrano tekmo manj beži še za točko več. V zadnjem času so za slabši položaj na lestvici krivi tudi porazni rezultati na derbijih, kajti United je v zadnjih dveh tednih na Old Traffordu izgubil proti največjima rivaloma Liverpoolu in mestnem tekmecu Cityju, obakrat z 0:3, kar je spravilo v bes že tako nezadovoljne navijače.

Da se ob obupnih rezultatih vse težje pojavlja v javnosti, je priznal tudi izkušeni branilec Rio Ferdinand, ki je letošnjo formo označil kar za osebno žalitev.

»Vse skupaj je sramotno. Po tekmah ne želim iti nikamor ven, nehal pa sem tudi gledati televizijo. Nočem več voziti svojih otrok v šolo, nočem se odpeljati na bencinsko črpalko po gorivo in ne maram več hoditi v trgovine. Ne želim hoditi po poti v šolo in slišati opazke ali videti ljudi, ki me grdo gledajo, ker smo izgubili tekmo. Vse skupaj je postalo zelo osebno, saj vsi stremijo vate in se pogovarjajo le o slabih rezultatih in formi našega kluba. Nočem živeti ujet v takšno okolje, saj bi rad živel svobodno in udobno življenje,« je v pogovoru za BT Sport potožil Ferdinand.

Nekdanji angleški reprezentant je priznal, da stežka gleda največje rivale, kako so bolj uspešni, a dodaja, da letos s soigralci preprosto niso storili dovolj, da bi lahko pričakovali zmage. »Nihče si ne želi gledati drugih, kako dvigujejo v zrak osvojene lovorike. Tega smo bili v zadnjih letih navajeni mi in tega si želimo tudi v prihodnje. Za to tudi treniramo in trdo delamo. A ne razumite me narobe, v tej sezoni nimamo nikakršne pravice, da bi pričakovali zmage in lovorike, saj si moraš to pravico zaslužiti, česar pa si mi preprosto nismo,« je dodal Ferdinand.