Tottenham je v četrtfinale napredoval kljub dejstvu, da je na San Siru na povratni tekmi izgubil proti Interju Samirja Handanovića z 1:4 po podaljšku. Inter je bil le korak do uvrstitve med osem najboljših ekip, čeprav je v Londonu klonil z 0:3. Italijani so z lepo igro povedli z goli Cassana (20.), Palacia (52.) in Gallasa (75.-avtogol) ter si priborili podaljšek. Adebayor je z zadetkom v 96. minuti goste popeljal do velike prednosti, a je Alvarez v 110. minuti gostiteljem spet odprl vrata do napredovanja, toda dokončnega preobrata Italijanom vseeno ni uspelo izvesti.

Nogometaši Chelseaja so nadoknadili zaostanek s prve tekme in nocoj premagali Steauo iz Bukarešte s 3:1 na Stamford Bridgu. Gole za Chelsea so dosegli Mata (34.), Terry (58.) in Torres (71.), za goste pa Chiriches (45.). Fernando Torres je v 87. minuti zgrešil še enajstmetrovko, a Romuni tega niso uspeli kaznovati.

Benfica je na gostovanju premagala Bordeaux s 3:2 in tako potrdila zmago iz Lizbone (1:0). Strelca za portugalsko moštvo sta bila Jardel (30.) in Cardozo (75., 90.), za Bordeaux pa Diabate (74.) in Jardel z avtogolom (90.).

Fenerbahče je doma odigral neodločeno 1:1 proti Viktoriji iz Plzna, potem ko je na prvi tekmi na Češkem slavil z 1:0. Turki so povedli z golom Uceja (44.), izenačil pa je Darida (60.).

Newcastle United je z golom Cisseja v četrti minuti sodniškega podaljška premagal Mahačkalo in napredoval, potem ko se je prva tekma končala brez golov. Rusi so od 55. minute igrali brez izključenega Gonzaleza.

Lazio je dvakrat premagal Stuttgart. Po zmagi v Nemčiji (2:0) so Rimljani pred svojimi navijači danes slavili s 3:1. Kozak je dosegel hat-trick (6., 8., 87. minuta), za goste je zabil Hajnal (62.).

Preboj v četrtfinale sta si priborila tudi Basel in Rubin. Basel je v St. Peterburgu izgubil proti Zenitu z 0:1, a ubranil dva gola prednosti s prve tekme. Rubin Kazan pa je v Moskvi po podaljšku premagal Levante z 2:0, saj po rednem delu tako kot v Španiji ni bilo zadetkov. Strelca za rusko ekipo sta bila Salomon Rondon (100.) in Vladimir Dadjun (112.).