Eto'o je bil eden izmed prvih zvezdnikov okroglega usnja, ki se je leta 2011 odločil za prestop v anonimni Anži. Slednji je imel takrat visokoleteče načrte, saj je odkrito ciljal na zmago v ligi prvakov. A mecena kluba Kerimova je potrpežljivost hitro minila, saj se je poleti čez noč odločil močno okrniti proračun kluba, čemur je sledila razprodaja vseh najboljših nogometašev.

»Bil sem presenečen, zelo presenečen. A po pogovoru z lastnikom kluba, sem uvidel, da ima tehtne razloge za reorganizacijo celotnega projekta. V dani situaciji smo morali najti vzajemno in sprejemljivo rešitev za vse, kar je Kerimovu tudi uspelo,« je v pogovoru za ruski časnik Sport Express razkril Eto'o.

Pri Anžiju so pojasnili, da so se za korenite spremembe odločili, ker pristop dragih nakupov enostavno ni dajal želenih rezultatov, zato nameravajo v prihodnosti dati večji poudarek na razvoju mladih nogometašev iz Dagestana.

Vendar pa temu še zdaleč ne verjamejo ruski mediji, ki trdijo, da je temu botroval propadel poskus združitve podjetij v kmetijski industriji, kar je Kerimova stalo na stotine milijonov dolarjev.

Pri Anžiju so do sedaj prodali že 14 nogometašev, v svoje vrste pa pripeljali 12 novih, a precej manj odmevnih okrepitev. Posledično klub po sedmih krogih ruskega prvenstva zaseda skromno 14. mesto.