Na minulem svetovnem prvenstvu so brazilski nogometaši večkrat pokazali svojo čustveno plat in se nemalokrat tudi jokali na igrišču, kar je v njihovi domovini naletelo tudi na številne kritike. Tudi novi selektor pravi, da jok ne sodi na nogometna igrišča.

»Mačoti ne jokajo«

»Jokajoče scene, kot smo jim bili priče denimo med in po tekmi s Čilom, so negativna promocija za nogomet. Mi smo 'mačoti' in takšni moški ne jokajo, spoštujemo pa vsakogar,« je za brazilski tednik Veja izjavil Dunga.

Legendarni Brazilec se je v enem prvih intervjujev po prevzemu selektorske funkcije zavzel tudi za drugačen odnos igralcev do reprezentance, predvsem naj jo postavijo pred sebe na prvo mesto, pravi Dunga.

Na glavi lahko le kapa reprezentance

»Nogometaši morajo biti osredotočeni predvsem na reprezentanco. Ko denimo prideš na novinarsko konferenco med reprezentančno akcijo, imaš lahko na glavi le kapo brazilske reprezentance. Moramo oglaševati to lepo igro, ne pa svojih pokroviteljev,« je v intervjuju za Globo TV dejal Dunga, s tem pa imel v mislih potezo Neymarja, ki je na novinarskih konferencah med mundialom nosil kapo osebne blagovne znamke.

Menjava frizure med prvenstvom ne pride v poštev

Dungo je zmotilo tudi, da sta si Neymar in Dani Alves med prvenstvom v Braziliji spremenila pričeski. Novi selektor »selecaa« meni, da bo to morala storiti pred ali pa šele po prvenstvu.

Dodal je še, naj se ljudje ukvarjajo predvsem s tem, kar bodo on in njegovi varovanci počeli na igrišču in ne izven njega.