Najbolj goreči privrženci bavarskega velikana so se po razkritju novih dresov zgrnili na družbena omrežja in izrazili hudo ogorčenje nad barvami oprav za prihodnjo sezono, ki ne bodo več rdeče-beli, temveč rdeče-modri.

Številni so tako svoj gnev izrazili kar na Twitterju pod ključnimi besedami #WirWollenRotWeisseTrikots (Želimo rdeče-beli dres, op.p.). »Ste kdaj že slišali za tradicijo,« je zapisal eden izmed uporabnikov, medtem ko se je drugi spraševal: »Le kaj je FC Bayern storil Adidasu, da jim je izdelal tako grozen dres?« Spet drugi so drese označili kar za pižame.

Mnogim ni ušlo niti dejstvo, da je novi dres iste barve kot tisti od Barcelone, ki jo je nekoč treniral prav sedanji trener münchenske zasedbe Josep Guardiola. »Katalonske barve tečejo v Pepovi krvi,« se je na twitterju pošalil eden od uporabnikov.

Kljub temu pa so bili nekateri precej bolj prizanesljivi in so poudarili, da je v teh barvah Bayern v preteklosti že nastopal in to celo v obdobju, ko je za nemškega velikana igral legendarni Franz Beckenbauer.