Vse od ustanovitve katalonskega kluba leta 1899 so dres Barcelone za domače tekme krasile vertikalne črte v modri in rdeči barvi. Če so se odtenki modre in rdeče barve v naslednjih 115 letih na dresih nekoliko spreminjali, pa se še nikoli ni zgodilo, da bi se Katalonci odpovedali navpičnim barvnim linijam, kot nameravajo storiti v prihodnji sezoni, ko bodo prsno stran dresa krasile horizontalne črte, danes razkriva španski Sport. Na dresu bo še vedno prevladovala modra barva, štiri vodoravne črte pa bodo rdeče.

Kot je sicer že v navadi, bo spremembe deležen tudi drugi dres, ki zadnja leta vselej opazno menja podobo, predvsem barvo. V prihodnji sezoni bo na sprednji strani povsem rumen, na hrbtu pa bo imel štiri rdeče črte, ki bodo ob rumeni podlagi ponovno ustvarile podobo katalonske zastave, La Senyere, medtem ko bodo rokavi tokrat le rumeni.

Časnik Sport, ki ima sedež v Barceloni, je na svoji spletni strani ponudil tudi anketo, v kateri svoje bralce sprašuje, če jim je všeč novi dres Barce, od že več kot 3000 sodelujočih pa jih je več kot tri četrtine odgovorilo negativno.