Domžale so se za sodelovanje s Trajkovskim dogovorile pol leta pred iztekom njegove pogodbe z Mariborom, ki je bil o pogovorih med igralcem in dvakratnimi državnimi prvaki predčasno obveščen. Podobno je Maribor že decembra sklenil pogodbo z Erikom Janžo, tako da obstaja možnost, da igralca kluba zamenjata že v zimskem prestopnem roku, pravijo pri Domžalah.

"Zamenjava igralcev bi bila verjetno smiselna za oba kluba, slovenski nogomet in predvsem za oba mlada igralca, ki potrebujeta čim več tekem na najvišji ravni. Po drugi strani pa se je potrebno zavedati, da Erik še vedno spada pod sistem nadomestil po pravilnikih Nogometne zveze Slovenije, medtem ko je Dejan to starost že presegel in poleti prihaja popolnoma brez nadomestila. Pričakujemo napovedani klic iz Maribora na to temo in smo pripravljeni na dogovor, ki bi bil v interesu vseh," je pojasnil športni direktor Domžal Matej Oražem.

Dvaindvajsetletni levi bočni branilec Trajkovski je v najmočnejši slovenski ligi debitiral v sezoni 2011/2012, do danes pa je zbral 35 nastopov in nekaj manj kot 3000 igralnih minut. V letošnji sezoni je v najmočnejši slovenski ligi zbral 90 minut proti Radomljam, za drugo ekipo Maribora pa je v tretji ligi vzhod v celoti odigral sedem tekem.

Domžalčani se bodo po zimskem odmoru prvič zbrali v petek, 9. januarja, ko bodo opravili testiranje. Trener Luka Elsner bo imel poleg igralcev pod pogodbo na voljo tudi pet nogometašev iz tujine, ki prihajajo na preizkušnjo. To so Grka Georgios Kiriakopoulos (bočni branilec) in Georgios Tsoflios (napadalec), Romun Andrei Blejdea (napadalec), Francoz Yann Mvita Nkelu (napadalec) in reprezentant Antigue in Barbude John Jorrin (krilni napadalec).