Predsednik kluba Amadeo Salvo z bančnim konglomeratom Bankio že dalj časa neuspešno išče investitorje, ki bi bili pripravljeni pokriti 300 milijonov evrov visok dolg in tako Valencio rešiti pred bankrotom. Netopirji so bili zaradi tega v zadnjih letih prisiljeni prodati svoje največje zvezdnike, med drugim Davida Silvo, Jordija Albo in Davida Villo, posledično pa je močno izostal njihov uspeh na tekmovalnem področju. Povrhu dodatne preglavice klubu povzroča še gradnja novega stadiona, za katerega so se odločili tik pred pokom španskega nepremičninskega balona.

Valencii naj bi se s prihodom Lima, ki je pripravljen odkupiti 70-odstotni delež v klubu, naposled le nasmehnila sreča. »Cilj je sestava konkurenčnega moštva, ki se bo v Španiji in Evropi borilo za naslove,« je na novinarski konferenci obrazložil Salvo.

Prvo finančno injekcijo naj bi klub prejel že januarja, in sicer med 30 in 50 milijonov evrov, ki bo porabljen za nakup okrepitev v zimskem prestopnem roku. Ekipa naj bi si s tem zagotovila nastop v ligi prvakov v prihodnji sezoni. »Naš načrt je vselej bil, da si zagotovimo finance, izdelali smo tudi poslovni načrt. Odšli smo na Kitajsko, kjer smo se z Wando (kitajski nepremičninski konglomerat, op.p.) pogovarjali o stadionu. Bili smo tudi na Bližnjem vzhodu in v Singapurju. Z gospodom Limom smo se srečali 2. novembra, za naš projekt pa je pokazal precejšnje zanimanje. Potencial našega kluba je ogromen,« je povedal prvi mož Valencie, ki sedaj čaka na zeleno luč Bankie. Slednja mora svoj odgovor podati do 15. januarja.

»Gospod Lim nas je poklical in tudi obiskal. Sestal se je z vodilnimi možmi v klubu in obljubil odpravo dolga ter sestavo konkurenčnega moštva. Preden sprejmemo ponudbo, ki spada med tri največje v nogometnem svetu, moramo dobiti še odgovor od Bankie,“ je sklenil Salvo.