Nadarjeni 19-letnik je v minuli sezoni nastopal v drugi španski ligi za Barcelonino B ekipo, da bi si nabral prepotrebne izkušnje, pa so ga aktualni španski prvaki za eno sezono posodili Evertonu. »Gerard je pravi diamant španskega nogometa in fant z neverjetnim nogometnim talentom. Presrečen sem, da je izbral prav Everton kot naslednji korak v njegovi karieri,« je po podpisu dogovora dejal trener premierligaša Roberto Martinez.

Deulofeu se je sloviti Barcelonini nogometni šoli pridružil pri devetih letih in je vseskozi veljal za enega najobetavnejših nogometašev. Sprva je igral na krilnem položaju, kasneje pa prevzel vlogo ofenzivnega vezista. Za prvo moštvo Kataloncev je prvič debitiral 29. oktobra 2011 proti Mallorci, ko je štel rosnih 17 let. Zadnji dve sezoni je sicer nastopal za drugo moštvo Barcelone, letos pa je bil z 18 goli tudi najboljši strelec svojega moštva.

Thiago z eno nogo že v Bayernu

Na izhodnih vratih Barcelone pa je bojda tudi Thiago Alcantara. Kot je v svoji polnočni oddaji poročal radio Cadena Cope, je vezist zavrnil tako Manchester United kot madridski Real in naj bi bil z eno nogo že v münchenskem Bayernu. K prestopu na Bavarsko naj bi nogometaša prepričal kar trener Bayerna Josep Guardiola, pogodbo pa bo menda podpisal v naslednjih 24 urah.

»Gre za zelo zanesljiv vir, vir, ki je v neposrednem stiku z nogometašem. Najprej so nam povedali, da prihodnost Thiaga Alcântare ne leži pri Barceloni in drugič, da je že izbral nov klub. To je Bayern München. Na mizi je imel ponudbi Reala in Manchestra. Real je zavrnil, ker se želi v prihodnosti vrniti v Barcelono. Novico je kljub temu treba vzeti s previdnostjo, saj je le poletje. A povedali so mi, da je dogovor sklenjen in ga bo moč potrditi v naslednjih urah,« je dejal radijski novinar Juanma Castaño.

Čeprav finančne podrobnosti niso znane, naj bi po besedah Castaña kapetan mlade španske reprezentance pri Bayernu na sezono zaslužil štiri milijone evrov.