Od zadnjega derbija je minilo slabih 14 dni, a je bila tokrat scena v ljubljanskih Stožicah precej mirnejša, tekma pa brez prekinitev bistveno krajša. Zaradi številnih izgredov domačih navijačev na zadnjem obračunu je bila tokrat tekma pravzaprav zaprta za javnost: prepoved obiska je poskrbela za nenavadno vzdušje, v tišini, ki so jo prekinjali le glasna navodila trenerjev in igralcev ter aplavzi redkih predstavnikov klubov na tribuni, pa so se precej bolje znašli zeleno-beli in po učinkovitem prvem polčasu zmagali z 2:0.

Zadnji dvoboj se je končal s 3:0 za Mariborčane, domači pa so hitro pokazali, da bo tokrat drugače. Že prvo pravo akcijo v drugi minuti so kronali z zadetkom, ko je po podaji Damjana Trifkovića v kazenski prostor pred vratarjem Jasminom Handanovićem z glavo natančno meril Aleksandar Rodić in ga premagal za svoj prvi gol za Olimpijo.

Tudi v nadaljevanju so bili domači nogometaši aktivnejši, znali so zapreti Mariborčane in preprečevati njihove akcije, sami pa so si pripravili še nekaj priložnosti. V 27. minuti se je po natančni podaji Miroljub Kostić znašel sam pred vratarjem Handanovičem in spretno udaril žogo prek njega, a mu je veselje preprečil Martin Milec, saj je žogo izbil z golove črte v kot. Gostje so po dveh polpriložnostih Jean-Phillipa Mendyja in Milca do največje prišli v 35. minuti, ko je po prostem strelu z leve strani vratarja Aleksandra Šeligo premagal Marcos Tavares, a so sodniki dosodili prepovedan položaj. Ob izteku prvega dela pa je bila Olimpija spet dvakrat zelo nevarna; najprej je po strelu Nika Omladiča od daleč do odbite žoge prišel Marko Vukčević, Handanović je strel ubranil, v 45. pa se je ob neodločni obrambi gostov Kostić sprehodil v kazenski prostor in podal Trifkoviću, po strelu slednjega z desetih metrov pa se je žoga od vratnice odbila v mrežo za 2:0.

Maribor brez pravih priložnosti tudi v drugem polčasu

V drugem polčasu je Olimpija nadaljevala igro iz prvega in bila v začetnih minutah nevarnejša, a so streli po zaporednih prostem strelu Omladiča in dveh kotih ostali neizkoriščeni. Mariborčani so v igro poslali še Nusmirja Fajića, kar pa ni spremenilo poteka tekme. Domači so dobro pokrivali tekmece, ki so stežka prihajali do priložnosti, dve je imel po kotih Rajčević, a sta njegova poskusa strelov z glavo v 67. in 71. minuti zletela mimo gola.

Mariborčani so imeli v zadnjem delu tekme sicer terensko premoč, od 82. minute, ko je Dejan Djermanović po le desetih minutah igre dobil rdeči karton za prekršek nad Milcem, pa še številčno. A jim ni pomagala, Ljubljančani so se dobro branili in ob koncu, podobno kot v prvem polčasu, spet nanizali nekaj zrelih priložnosti. Toda vratar Handanović je strela Filipa Valenčiča in Vukčeviča ustavil ter preprečil še hujši poraz svoje ekipe.