V 4. krogu italijanske serie A je za zanimiv uvod dneva poskrbel Inter, ki je s kar 7:0 v gosteh ugnal Sassuolo našega Jasmina Kurtića, ki je ob blamaži na igrišču prebil vseh 90 minut, tako kot tudi njegov reprezentančni soigralec Samir Handanović, ki pri visoki zmagi črno-modrih ni imel veliko dela.

Ob tretji uri je bilo največ pozornosti seveda namenjene rimskemu derbiju. Lazio se je sicer dolgo upiral in odbijal napade domačih, toda v drugem polčasu so se nogometaši Rome razigrali in nadigrali mestne tekmece ter zasluženo slavili z 2:0. Strelca sta bila Federico Balzaretti v 64. Minuti, ko mu je lepo podal Francoesco Totti, v sodnikovem dodatku pa je enajstmetrovko, ki jo je tudi sam priboril, uspešno izvedel Adem Ljajić. Roma je po zmagi ostala pri stoodstotnem izkupičku in po štirih krogih zaseda prvo mesto na lestvici, Lazio pa je s šestimi točkami 8. Zvečer je Napoli na San Siru z 2:1 premagal Milan in se na prvem mestu pridružil Romi.

V Angliji sta se pomerila kluba iz Manchestra, na Etihadu pa je City nadigral United in ga porazil s kar 4:1. Da se tekma ne bo dobro končala za goste, je napovedal že začetek, saj je City premoč z golom kronal že v 16. minuti, ko je zadel Sergio Agüero. Usodo gostov je verjetno dokončno zapečatil Yaya Toure, ki je na 2:0 povišal v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Drugi polčas se je za rdeče vrage začel še slabše kot prvi, saj je Agüero zadel že v 47. minuti, težke trenutke za goste pa je tri minute še poslabšal Samir Nasri. Ob koncu srečanja je Wayne Rooney z izjemnim golom s prostega strela uspel le omiliti visok poraz. City je z zmago na tretjem mestu ujel Liverpool in Chelsea, 2 točki pred njimi sta Arsenal in Tottenham, United pa je ostal na osmem mestu, kjer za londonskim dvojcem zaostaja 5 točk.

Na nizozemskem sta se v 7. krogu pomerila največja in praktično edina favorita za naslov prvaka, PSV in Ajax. V Eindhovnu so na svoj račun prišli domači navijači, saj je Ajax padel s kar 4:0. Po prvem polčasu brez zadetkov, je nato na sceno stopil Tim Matavž in v 53. minuti izkoristil darilo Ajaxovega vratarja in dosegel prvi gol na tekmi, ki je dal domačim krila, saj so v naslednjih 15 minutah zadeli še trikrat. Matavž je bil podajalec pri četrtem zadetku, ki ga je dosegel Ji-Sung Park. PSV je z zmago skočil na prvo mesto lestvice, pred Ajaxom pa ima 4 točke prednosti.

Zvečer je bil na sporedu še en derbi, ob 21. uri sta se v Parizu pomerila PSG in Monaco, tekma pa se je končala brez zmagovalca z izidom 1:1. Zadetka sta dosegla zvezdnika Zlatan Ibrahimović in Radamel Falcao.