Da imamo v Sloveniji odlične razmere za vadbo vrhunskih športnikov, se vse bolj zavedajo tudi v tujini. Potem ko so se na nove zmage lani pripravljali v Termah Čatež, so se nogometaši beograjske Crvene zvezde med letošnjim 20 in 28. januarjem potili v Marini Portorož.

Dragan Džajić, klubski predsednik in nesporna nogometna avtoriteta na tem delu Evrope, je zbrani sedmi sili na tiskovni konferenci v Marini Portorož v vedrem tonu dejal: »Upam, da bomo še dolgo sodelovali s trenerjem Stojanovićem in nogometašem Pečnikom. Zelo smo zadovoljni z njima. Verjamem, da bomo skupaj postali prvaki Srbije.«

Prefesionalci od glave do peta

»Sodelovanje s Termami Čatež nam ogromno pomeni, saj ponujajo vrhunske možnosti za vrhunski trening. Njihova ponudba je zelo profesionalna, tako pri udobju bivanja, gostoljubju, zanesljivosti, kakovostni prehrani in pranju perila, kot tudi glede športnih terenov, ki jih omogočajo. Tako kot smo se lani, ko smo trenirali na Čatežu, kjer smo do nogometnega igrišča v Brežicah vsak dan potrebovali le deset minut vožnje z avtobusom, se tudi letos v Portorožu, od koder je do koprske Bonifike le malce dlje, 25 minut vožnje, počutimo odlično. Sredozemska klima nam zelo ustreza tudi zato, ker se morajo nogometaši poleti boriti v hladnejših krajih in pozimi v toplejših,« je povedal Marko Nikolovski, tiskovni predstavnik Crvene zvezde.

Kaj pa mamljivo nočno življenje, zabava in igralnice v mestu rož? »Igralci se dobro zavedajo, kako pomembna sta počitek in spanje, zato tudi v Portorožu ne ponočujejo. Če želijo, si lahko po večerji privoščijo sprehod ali kakšno pijačo, a najpozneje do 23. ure morajo biti v svojih apartmajih,« je še dodal Nikolovski.

Mladi in zagrizeni člani nogometnega kluba z beograjskega štadiona Marakana, ki je imel v svojih zlatih letih kar štiri milijone navijačev, so se minuli torek vrnili v srbsko prestolnico, a se bodo po tridnevnem premoru, ki ga bodo večinoma preživeli v krogu družine, že v kratkem znova vrnili na slovenska tla. Terme Čatež, ekskluzivni partner za vse športne skupine znotraj NK Crvena Zvezda, jih bodo med 1. in 15. februarjem gostile v Hotelu Aquapark Žusterna.