Kaj bo Neymar doprinesel k igri Barcelone?

Za odgovor na to vprašanje bomo morali počakati do prvih tekem. Gre za zelo talentiranega nogometaša, a vprašanje je, kako se bo ujel z ostalimi nogometaši Barcelone. To bi znal biti problem.

Mnogi namigujejo, da se ne bo dobro razumel z Messijem. Tudi vi ste že izrazili takšno mnenje.

Ko sem to izjavil, se je začela vsa medijska zgodba o tem, da nasprotujem predsedniku kluba Sandru Rosellu, kar pa je absurd. Jaz če imam o čem mnenje, ga tudi jasno in glasno izrazim. Če o čem mislim, da je napaka, tega ne povem kot nasprotnik kogarkoli, temveč zgolj izražam svoje mnenje.

Ali lahko dejstvo, da je pri prestopu Neymarja njegov oče dobil 40 milijonov evrov, v slačilnici Barcelone povzroči ljubosumje pri ostalih igralcih?

Lahko. To je kot pri prostih strelih. Neymar je zelo dober pri izvajanju le-teh, v zadnjem obdobju pa je tudi Messi pokazal, da jih zelo dobro izvaja. Kdo od njiju jih bo torej sedaj izvajal pri Barceloni? Problem lahko nastane tudi zaradi dejstva, da sta Neymar in Barcelona sponzorsko zavezana opremljevalcu Nike, Messi pa je pod pokroviteljstvom Adidasa. To so vse področja, kjer lahko nastanejo težave.

Torej pravite, da bi morala Barcelona v izogib takšnim težavam po prihodu Neymarja prodati Messija?

Po nakupu Neymarja bi sam prav gotovo razmislil o možnosti prodaje Messija, s čimer se nekateri strinjajo, nekateri pa ne. Govorimo o moštvu in njegovih igralcih ter vsem možnem, kar se dogaja okoli njih. Preveč stvari je na kocki, ki se lahko zaradi napačne odločitve poslabšajo in tudi zato je zelo težko voditi tako zvezdniško moštvo.

Toda če se bosta Neymar in Messi dobro ujela, bo šlo za izjemen dvojec?

Brez dvoma. A kot sem že rekel, na potrditev tega bomo morali še malo počakati. Lahko se bo njuno sodelovanje ali zelo dobro obneslo ali pa zelo slabo. Vsekakor tu obstaja neko tveganje.

Bi vi sprejeli to tveganje?

Ne, če bi bil jaz na čelu Barcelone, ne bi pripeljal Neymarja.

-povzeto po Marca.com