44-letni trener »stare dame« meni, da bo prihajajoča sezona precej bolj zanimiva od lanske, saj so se predvsem Fiorentina, Napoli in Roma poleti močno okrepili in bodo zato resni konkurenti v boju za naslov prvaka.

»Kvaliteta zasedb klubov se je spremenila, saj so se skoraj vsi naši konkurenti okrepili. Mislim, da nas čaka izjemno izenačena sezona v serie A. Milan in Inter sta že tradicionalno težka nasprotnika, Napoli pa je porabil precej denarja, da je poleg trenerja Rafe Beniteza pripeljal tudi kar nekaj okrepitev. Mislim, da se lahko tudi Fiorentina nadeja dobri sezoni, saj so pripeljali izjemnega Maria Gomeza, kmalu pa bodo lahko računali tudi na Giuseppeja Rossija, ki ima velik talent. Zelo dobra sta tudi oba rimska kluba, Roma in Lazio, ki sta prav tako opravila dobro delo glede okrepitev,« je pred prihajajočo sezono o konkurenci povedal Conte.

Trener »stare dame« je zadovoljen z okrepitvami, ki jih je v poletnem prestopnem roku dobil Juventus, ki se je okrepil predvsem v napadu. »Še vedno nekoliko zaostajamo za najboljšimi evropskimi klubi, a se nadejamo, da jih bomo kmalu ujeli. No, že sedaj smo presegli zastavljene cilje, saj smo ob mojem prihodu v klub želeli v treh letih osvojiti scudetto, ki smo ga nato osvojili kar dvakrat. Glede naših okrepitev sem zadovoljen. Tevez je izjemen igralec, pravi profesionalec in sijajna oseba. Na treningih vadi zelo marljivo. Tudi Llorente je idealen športnik s pravo mentaliteto, ki ga je veselje gledati pri delu na treningu,« pravi Conte.

Juventus ima po nakupu Teveza in Llorenteja na seznamu igralcev kar šest napadalcev, zato italijanski mediji vsakodnevno ugibajo, kateri od preostale četverice bo do konca avgusta zapustil Torino. Najbližje izhodnim vratom naj bi bila Mirko Vučinić, ki bi rad prestopil k Milanu, in Alessandro Matri, za katerega je v zadnjih dneh zanimanje pokazal Bešiktaš.