Kot poroča B92, je bila na zasedanju upravnega odbora kluba pred mesecem dni soglasno sprejeta odločitev o izredni sistematizaciji in zmanjšanju števila zaposlenih. Na plačilni listi Crvene zvezde je trenutno kar 220 zaposlenih, kar je po mnenju upravnega odbora odločno preveč, še posebej za klub, ki se spopada s hudimi dolgovi.

Tako naj bi že konec tega tedna začeli z realizacijo načrta, kjer ocenjujejo, da bi bilo optimalno število zaposlenih v klubu okoli 70. Kot zanimivost velja omeniti, da je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je Crvena zvezda dosegala največje uspehe, v klubu delovalo 76 ljudi.

Brez službe bo pri rdeče-belih torej ostalo kar 150 ljudi, procesu zmanjševanja stroškov pa se ne bodo uspeli izogniti niti igralci. Eden izmed podpredsednikov kluba, Slaviša Kokeza, je namreč že na pripravah moštva v Turčiji napovedal, da nameravajo narediti revizijo pogodb nekaterih igralcev.

Kdaj bodo nogometaši prišli na vrsto, še ni natanko znano, a kot poročajo srbski mediji, so ti pripravljeni pristati na znižanje plače.