Kek je v zadnjem času povsem prerodil moštvo iz Reke in na Kantridi se igra odličen nogomet. Navdušen je tudi Ćiro Blažević, ki si je v letošnji sezoni ogledal vse tekme kluba, ki ga je nekoč vodil tudi sam.

»Kek me je navdušil! Gre za sijajnega trenerja. Vsaka njegova beseda ima težo, govori pa zelo iskreno. Je skoraj tak kot jaz,« je za 24sata.hr dejal Ćiro, ki je z Rijeko podobno uspešno zgodbo v evropskih pokalih kot danes Kek pisal pred 33 leti.

Takrat je Rijeka v pokalu pokalnih zmagovalcev izločila belgijski Beerschot in slovaško Lokomotivo, izpadla pa šele proti Juventusu. »Zmagali bi tudi proti Juventusu, če turški sodnik takrat ne bi od Fiata dobil novega avtomobila. Tekma se ni še niti začela, ko sem že izvedel, da sodnika pred stadionom čaka novi Fiat,« se Ćiro spominja dogodkov iz leta 1980.

Blaževič si bo tudi današnjo tekmo kvalifikacij za evropsko ligo med Rijeko in Stuttgartom odšel na Kantrido ogledati v živo, kot vedno pa je optimist.

»Sharbini bi lahko prevesil tehtnico na stran Rijeke. Če bo imel dober dan, se Stuttgartu ne piše nič dobrega. In še nekaj je pomembno, Rijeka bo igrala z 12 igralci, saj je Armada (navijaška skupine Rijeke, op. a.) izjemna. Mislim, da se lahko Rijeka res prebije preko Stuttgarta v evropsko ligo, saj ima na klopi tudi zelo inteligentnega Slovenca,« je še dejal Ćiro.

Rijeka je pod vodstvom Matjaža Keka v letošnji sezoni v hrvaškem prvenstvu nanizala tri zmage in tri remije, kar jo trenutno uvršča na tretje mesto, v kvalifikacijah za evropsko ligo pa je izločila valižanski Prestatyn Town (8:0) in slovaško Žilino (3:2), ki je bila pred tem usodna za ljubljansko Olimpijo.

Lahko reško moštvo danes (tekma se bo začela ob 20.30) ostane neporaženo tudi proti Stuttgartu?