O začetku spomladanskega dela sezone.

Čakajo nas tri tekme z Mariborom, prvi dve v pokalu. Pripravljali smo se na prvenstvo, toda pokalni tekmi imata večjo težo, zato smo maksimalno pripravljeni že na prvo tekmo z Mariborom. V Stožicah moramo biti pametni, saj šteje samo rezultat. Vemo, kakšen nasprotnik nas čaka. Osredotočeni smo na prvo tekmo, šele po koncu prve pa bomo razmišljali o drugi tekmi. Poudarjam, da smo storili vse, kar smo lahko.

O umetni in naravni travi.

V začetku tedna smo pobegnili v Novigrad, saj imamo v Sloveniji ogromne težave za delo. Bili smo dvanajst dni na naravni travi v Španiji, pa potem na umetni travi v Sloveniji, nato smo šli v Split na naravno travo ter spet nazaj v Ljubljano na umetno travo. Ker v naši okolici ni igrišča z naravno travo, smo sedaj odšli v Novigrad. Umetna trava je precej bolj rizična za poškodbe. Večkrat sem že rekel, da igranja na umetni travi ni isti šport kot nogomet na naravni travi.

O slovenskem pokalu.

Pokal je lažja pot za osvojitev lovorike glede na naše stanje v prvenstvu. Pokal je specifično tekmovanje. Ne bom govoril, da se v pokalu dogajajo presenečenja, saj derbi je derbi. Naš osnovni cilj je osvojitev pokala. V teh dveh tekmah lahko sicer izgubimo malce manj kot Maribor.

O trenutni pripravljenosti Olimpije.

Če zdaj nismo dobro pripravljeni, potem je nekaj narobe. Nasprotnike na pripravah smo izbirali tako, da lahkih tekem ni bilo. V Španiji smo na trenutke delovali zelo dobro in bili povsem enakovreden tekmec izkušenim evropskim ekipam. Vesel sem, da smo šli tudi na gostovanje v Split. Še vedno trdim, da Hajduk ni nič boljši od ekip, s katerimi smo igrali v Španiji. Ta poraz nas je opozoril na napake, ki smo jih analizirali, da se nam v prihodnje ne bodo več pojavljale.

O razlikah med igralci.

Normalno je, da so razlike znotraj moštva. Nekateri so trenutno že v zelo dobri formi, nekateri se k temu šele približujejo. Mi nismo v stanju, da bi imeli 35 enakovrednih igralcev. Pri nas je jedro ekipe znano. Upali smo, da bo čim manj poškodb. Na treningih jih ni bilo, so se pa zgodile na tekmah.

O Mariboru.

Tekem Maribora si nismo ogledali, imamo pa informacije od nasprotnikov, s katerimi je Maribor igral. Maribor je veliko menjal postave, morda je le zadnjo tekmo igral z najmočnejšo zasedbo. Se dovolj dobro poznamo in Maribor ne bo odstopal od ustaljene igre. Ni razloga, da bi prišlo do presenečenj. Analizirali smo vse medsebojne tekme in vemo, kaj nas čaka.

O izbiri vratarja.

Najmanj težav imamo na vratarski poziciji. Imamo dva kvalitetna vratarja, ki lahko v vsakem trenutku branita. Odločitev je znana, a ne vemo, kaj se lahko zgodi do tekme, zato se nočem prenagliti.

O državnem prvenstvu.

Vemo, kakšna je situacija. Maribor ima devet točk prednosti in tekmo manj. Naredili bomo vse, da vsako tekmo odigramo čim bolje in da na vsaki tekmi zmagamo. Cilj je zagotovitev nastopov v Evropi, če se bo ponudila še kakšna večja priložnost, pa jo bomo skušali izkoristiti. Spadamo v vrh slovenske lige.

O dolgoročnosti Olimpije.

Če pogledamo sestavo ekipe Olimpije, gre za približno deset igralcev, ki so letnik '94, '93 in '92. Dolgoročna osnova je boljša, kot jo ima Maribor. Vprašanje je, ali nam bo to osnovo uspelo zadržati in ali nam bo zraven uspelo dodati kvalitetne igralce, ki bi pomagali mladim. Če bo ta osnova ostala na kupu več let, lahko naredimo zelo zanimivo zgodbo. Vsi si želimo, da bi to samo izboljševali. V zgodovini slovenske lige noben klub ni dominiral deset let. Stvari se vedno obračajo.