Da je štirimesečna prepoved ukvarjanja s kakršnokoli nogometno dejavnostjo in devet tekem prepovedi nastopanja za reprezentanco prehuda kazen, je nedolgo nazaj opozoril prav žrtev Suarezovih zob Chiellini. Branilec Juventusa je Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) že junija pozval, naj stanovskemu kolegu prizanesejo s sankcijami in obenem poudaril, da do Urugvajca ne goji zamer.

»Zaradi incidenta na igrišču ne čutim nobenega veselja, maščevalnosti ali jeze. Jezen in razočaran sem zgolj zaradi tekme,« je na svoji spletni strani takrat zapisal branilec Juventusa, ki je z izbrano vrsto proti Urugvaju izgubil z 0:1.

Mnenje italijanskega reprezentanta se odtlej ni spremenilo, kar je znova dal vedeti v pogovoru z italijanskimi mediji pretekli konec tedna. »Pred časom sem dejal, da je izrečena kazen Luisu Suarezu pretirana. Še vedno upam, da mu jo bodo znižali,« je zatrdil nogometaš, ki se bo s staro damo ta teden mudil na pripravah v Avstraliji. »Odhajamo v predel sveta, kjer z Juventusom še nisem bil. Potovanje bo pomembno za gojenje ekipnega duha in nadaljevanje naših priprav.«