United je nazadnje Barceloni za Fabregasa ponudil 35 milijonov evrov, a je bila ponudba odločna zavrnjena, vodstvo katalonskega kluba pa je v Anglijo sporočilo tudi, da nogometaša letos ne mislijo prodati. Kljub temu so rdeči vragi že pripravili boljšo ponudbo, saj bodo sedaj Barceloni ponudili 40 milijonov evrov, kar pa je po pisanju nogometnega portala Goal.com njihova zadnja ponudba.

Če bodo Katalonci še vedno trdno odločeni, da Fabregas ni na voljo in bodo ponudbo znova zavrnili, se bodo rdeči vragi usmerili v nakup katerega drugega izkušenega vezista, kar je v poletnem prestopnem roku glavna želja Moyesa. Alternative Fabregasu naj bi bili Luka Modrić, Yohan Cabaye in Marouane Fellaini.

United je Fabregasu pripravljen ponuditi zajetno tedensko plačo v višini 230 tisoč evrov, kar naj bi zagotovo zadovoljilo njegove apetite, a kot že rečeno večji problem pri njegovem prestopu k Manchestru predstavlja dogovor med kluboma. Kot še piše portal Goal.com, Barcelona Fabregasa verjetno ne bo želela prodati, saj je po odhodu Thiaga Alcantare njen seznam vezistov že precej okrnjen, do sedaj nezamenljivi Xavi pa tudi prihaja v leta, ko ne bo več zmožen nositi tako velikega bremena.

Če bi se Katalonci vendarle odločili za prodajo, pa bi se v igri za Fabregasa verjetno hitro znašel tudi Arsenal, ki ima pri nakupu prednost in lahko nekdanjega kapetana od Barcelone odkupi za 30 milijonov evrov.

Napoli bi Cavanija zamenjal s Higuainom

Podobno kot na vsakih nekaj dni narašča cena Fabregasu pa se dogaja tudi z Gonzalom Higuainom, ki si ga zelo želijo v Neaplju.

Napoli je po prodaji Edinsona Cavanija ostal brez glavnega napadalca in s polno blagajno. Novi trener Rafa Benitez je v želji po prihodu zvezdniške okrepitve napada sedaj oko vrgel na napadalca Reala, ki se je znašel na izhodnih vratih kraljevega kluba. Če je v začetku julija vse kazalo na to, da bo Higuain v prihodnje igral za Arsenal, saj se je že dogovoril s topničaji, se je zapletlo pri višini odškodnine, kajti Real ni bil zadovoljen s 27 milijoni evrov, kolikor je ponujal Arsenal.

Arsenal ni želel pristati na visoke zahteve Reala, zato se je usmeril v nakup Luiza Suareza, takrat pa je svojo priložnost začutil Napoli, ki je za Argentinca pripravljen Madridčanom plačati okoli 37 milijonov evrov, kar naj bi bilo po pisanju portala Goal.com že blizu želene odškodnine, ki bi jo rad za Higuaina iztržil Real.