Prvi vratar aktualnih svetovnih in evropskih prvakov je v pogovoru za spletni portal Fifa.com priznal, da se je sreča v njegovo življenje znova vrnila šele po nastopih v Braziliji. Pretekli meseci so bili za 32-letnika namreč vse prej kot običajni, saj ga je gledanje klubskih soigralcev s klopi pošteno potrlo.

»Jokal sem, trpel, imel sem slabo vest in kar nekaj noči sem spal zelo malo ali pa sploh ne. Sem velik navijač Reala. Klub je pomembnejši od trenerjev, predsednikov športnih direktorjev in mene,« je potožil Casillas in dodal, da se je tolažil z dejstvom, da je odločitev Mourinha najboljša za moštvo.

Eden najboljših čuvaj mreže na svetu je obenem povedal, da je po petih mesecih neigranja rabil kar nekaj časa, da se je znova privadil na vlogo prvega vratarja, ki mu jo je zaupal selektor Vicente del Bosque. »Ko ne igrač pet mesecev, traja nekaj časa, da v glavi stvari postaviš na svoje mesto. Na srečo so selektor in soigralci z mano ravnali zelo dobro, kar je v takšnih primerih sila pomembno. Vratarji na samozavesti pridobimo z igranjem in minutami. Kadarkoli ti nekdo ponudi priložnost, ali ti zaupa, je to velika spodbuda.«

Čeprav odnosi med Casillasom in Mourinhom v drugem polovici sezone niso bili najboljši, pa bi čuvaj mreže še vedno rad svojo kariero zaključil na Santiago Bernabeu. »Z veseljem bi končal pri Real Madridu. Tudi če bi nov trener odločil, da me ne rabi več, ne bi povzročal drame in bi odšel drugam. A ponavljam – Real je moja prioriteta. Klub mi je dal vse in po njegovi zaslugi lahko danes nosim španski dres,« je zaključil španski reprezentant in pripomnil, da je sedaj povsem druga oseba kot pred grenko izkušnjo.